Quercus robur

Quercus robur je homeopatski lek napravljen od hrasta.

Osobe kojima ovaj lek odgovara preduzimaju veliki napor, mogu da budu veoma strpljivi, sporo se ljute i reaguju, uvek izgleda kao da istrajavaju. Stanje koje je kombinacjia istrajnosti i rezignacije. Posle dugog i iscrpljujućeg izdržavanja, dođu do tačke kada više ne mogu: tada je ovaj lek od najveće koristi.

Takođe, dobar je za ljude koji lako odustaju. Za ljude koji ne uče lekcije lako, za one koji ponavljaju ista iskustva. Za one koji nastavljaju da se bore uprkos tome što ih je oborio teret života. To su snažne individue koje se suočavaju sa povećanim stresom. Tolerantni, zaštitnici, negovatelji sa sposobnošću da skinu teret sa pleća drugih i preuzmu ga na sebe.

Karakteristično za ove ljude su velika tenzija u mišićima, iritabilnost, briga oko minornih detalja, opsesija jednom stvari.  Lek je dobar za one koji imaju problema da asimiliju gubitak i tugu, i da nauče iz njih. Za one koji su na ivici da odustanu u očaju posle ogromnih napora: imaju problema da nauče iz prethodnih iskustava. Za biznismene koji zbog preteranog rada dovode sebe i sve okolo u stanje besa i postaju iznureni

Mladi ljudi sa viškom energije ali bez odgovornosti, iscrpljeni od suviše trčanja okolo, buke, promiskuiteta. Majke koje su morale da suprimiraju svoju ženstvenost da bi se izborile sa zahtevima muža, kuće, dece i posla.

Kao deca ravnaju se prema roditeljskim idealima na štetu svog samoizražavanja. Koristan je za bistru decu koja se bore sa pritiskom u školi. Sve navike i rutine su im duboko ukorenjene, do rituala.

Lek je dobar za retardiranu decu. Ostali simptomi i znaci kod kojih je lek potreban su bol i vrućina u glavi od besa. Osećaj vreline i proširenja u glavi. Stisnutost očiju i glave. Tenzija u vratnom i potiljačnom pršljenu od preteranog rada. Glavobolja sa bolom u unutrašnjem ćošku oka. Plutajući i zamagljen vid od stresa i umora. Konstipacija i naduvenost usled stresa. Hernije ( kile) koje ne reaguju na indikovane lekove, želudačni kamenac i želudačne kolike, hemoroidi, unutrašnji ili spoljašnji, sa fisurama ali sa vrlo malo krvarenja. Impotencija kod muškaraca koji ulažu previše energije u agresivno traženje svog kreativnog završetka. Ciste i izrasline na genitalijama.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde