Paeonia officinalis

Paeonia officinalis je homeopatski lek napravljen od biljke božur. Homeopatska medicina upotrebljava srž korena.

Glavni predmet osoba kojima se prepisuje Paeonia officinalis  jesu kuća i porodica. Njima je potrebna stabilna kuća i imaju averziju prema promenama. Posebno neočekivane i iznenadne promene veoma utiču na njih. Ne mogu da podnesu da ih pošalju od kuće, na primer u internat. Žale se da su ostavljeni od strane familije. Mogu se osećati kao da im je koren odsečen. Karakteriše ih uznemirenost pri pomisli da će izgubiti porodicu. U noćnim morama to može da im se vraća kao smrt nekog člana porodice. Uopšte mogu biti uznemireni ljudi, koji imaju strah od stranaca i novih stvari. Više vole da se stvari ne menjaju. To je vrsta nostalgije. Kada izgube svoj dom ili nešto slično mogu postati veoma depresivni.

Ovaj lek se daje najviše za probleme rektuma i anusa kao što su fisure i hemoroidi, mada takođe mogu da pomognu kod zastrašujućih noćnih mora, naročito onih koji su sa duhovima. Paeonia se koristi za intenzivne, pekuće bolove u anusu tokom i posle stolice, i prati ih osećaj drhtavice.
Indikacije za Paeonia Officinalis su i hronični čirevi na donjem delu tela, nozi, stopalu, nožnom prstu, takođe na grudima, rektumu, nervozna vrtoglavica kada se pomera, pečenje u očima i zvonjava u ušima, slabost nogu, ukočen hod. Bolovi u člancima i prstima, kolenima i nožnim prstima.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde