Natrium Muriaticum

Natrium Muriaticum je homeopatski lek koji se pravi od natrijum hlorida ( kuhinjska so).

Osobe kojima je Natrium Muriaticum potreban spadaju u pomagače. To je zato što rado i dobro slušaju, nerado govore o svojim osećanjima. S takvim ljudima možete biti prijatelj godinama da ga ipak ne poznajete. Teško govore o svojim intimnim osećanjima. Često deluju snažno, jer ne govore o svojim slabostima.

Iako dobro funkcionišu u društvu, kod kuće ili u školi i deluju društveno, kao efikasni profesionalci mogu dobro intelektualno da komuniciraju, izuzetno su osetljivi i ranjivi i boje se da pokažu osećanja da ne bi bili povređeni. Mogu da ostanu zatvoreni ceo život.

Glavne povrede ovih osoba su posledica razočaranja, naročito u ljubavi. Lako se i uvrede i svaku uvredu pamte dugo. Njihova parola je ″mogu oprostiti ali ne i zaboraviti″. Retko plaču, a kada to rade, rade kada su sami, jer plakanje pred drugima smatraju poniženjem. U očima im se vidi dugotrjna tuga i potreba za plakanjem.

Kao odgovorni roditelji brinu se za svoju decu, naročito materijalno, ali ih nedovoljno maze i ljubav retko izražavaju eksplicitno.

Kao tinejdžeri, možda posle ranog razočarenja nerado imaju partnera jer strahuju da će biti odbačeni. Mogu se osamiti u bezopasnim aktivnostima kao što su čitanje, muzika i dr. Zaljubljuju se u ljude koji su im nedostupni jer im to dopušta da ostanu van stvarnosti.

Karakteriše ih velika slabost koja je najizraženija ujutro, u krevetu. Za njih je tipična zimogrožljivost i podložni su prehlađivanju. Takođe je prisutna mršavost koja je najizraženija na vratu. Imaju suve sluzokože ( usne, oči, vagina).

Glavni simptom su glavobolje. Ovo je lek za određene vrste groznica, anemije, nekoliko oboljenja gastrointestinalnog trakta i kože ( herpes, alergije). Treba ga razmatrati i kao mogući lek kod hipertireoidizma, gihta i Adisonove bolesti kao i kod dijabetesa.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde