Dr Zoran Tačić

Stomatolog

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Zoran Tačić, Stomatolog

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 7

 1. Postovani, u toku prve trudnoce (pre sest godina) a i tokom druge (pre dve) su mi krvarili desni. Nakon porodjaja to se smirilo. Pre godinu dana stomatolog (privatna praksa) mi je stavio estetsku plombu na jedinicu (iako za tim i nije bilo toliko potrebe!) i sada mi tu, kod jedice, desni svakih malo krvare. Sta da radim? Srdacan pozdrav i unapred zahvalna

  Odgovoreno: 09. 12. 2016.
  • Dr Zoran Tačić

   Poštovana,
   Krvarenje desni u trudnoći je prisutno zbog hiperaktivnosti hormona. Svakako uklonite sa zuba meke i tvrde naslage koje mogu biti uzrok upale desni. Isto tako česti obroci u trudnoći zahtevaju rigorozniju higijenu usne duplje uz adekvatnu tehniku pranja.
   a što se tiče plombe obratite se stomatologu da proveri pripoj plombe i odsustvo oštrih ivica u delu gde plomba naleže na desni, ako je to u redu, opet treba očistiti kamenac i meke naslage i pažnju usmeriti na tehniku pranja zuba.
   Pozdrav

 1. Postovani doktore imam 21 god i imam problem sa zadahom to je pocelo pre 5 god nemam kvarnih zuba a osecami se i pri izdisanju kroz nos bez obzira da li sam jeo ili nisam zadah je skoro isti. Odrzavam higijenu i koristim zvake i bombone sto mi posle daje kiseli zadah pa ja vas molim ako mozete kako da mi pomognete oko toga, a moze se osetiti na skoro 2 metra od mene. Unapred hvala

  Odgovoreno: 08. 12. 2016.
  • Dr Zoran Tačić

   Poštovani,
   Proverite stanje desni, prisustvo dzepova izmedju zuba, kao i stanje sluzokože usta sa paradontologom.
   ukoliko je sve to u redu, proverite da nije problem sa želudcem.
   Pozdrav

 1. Gnojna kesica na desnima
  Pitanje broj: #68472

  Šta učiniti kod pojave gnojne kesice na desnima? Sme li se to probušiti kako bi gnoj izašao?

  Odgovoreno: 08. 12. 2016.
  • Dr Zoran Tačić

   Poštovani,
   Bušenjem nećete rešiti problem infekcije koja je tu prisutna već samo umanjiti pritisak u toj regiji. Isto tako možete napraviti veći problem ukoliko se rana inficira dodatno, ili povredite neku od okolnih struktura. Dakle, odgovor je ne, nego se u što kraćem roku obratite svom stomatologu.
   Pozdrav.

 1. Imam nekoliko krunica i most i jedan zub na šraf. Interesuje me da li poslije izvjesnog perioda treba da se mijenjanju, jer mi je neko rekao da krunice moraju da se mijenjaju poslije 5 godina i ako je to istina, da li to važi i za zub koji je ušrafljen u korijen. Imam dosta često glavobolje i bol u vratu i fizioterapeut mi je rekao da pregledam zube. 

  Odgovoreno: 08. 12. 2016.
  • Dr Zoran Tačić

   Poštovana,
   Da li će vaša nadoknada u ustima izdržati 5-10-15 godina zavisi dosta od higijene usne duplje. Tačno je da te nadoknade treba kasnije zameniti novim. Zub ušrafljen u koren (ako mislite na implant) i on se posle izvesnog vremena menja.
   Što se tiče glavobolja, sa ortopan snimkom vaše vilice se javite svom stomatologu pa čujte njegovo mišljenje. Pored toga imajte na umu da ukočenost vratnih mišića isto tako može biti uzrok glavobolja kao i neki kardiološki problem ali sve to zahteva dodatne analize.
   Pozdrav.

 1. Zelim da vas pitam u vezi izbeljivanja zuba. Koliko nijansi najvise moze da se izbeli i kolika je cena?

  Odgovoreno: 08. 12. 2016.
  • Dr Zoran Tačić

   Poštovana,
   Zavisi od načina beljenja zuba, ordinacijsko kontrolisano beljenje obećava 3-4 nijansi belije zube, dok kućno beljenje naravno propraćeno od strane vašeg stomatologa prosvetljuje zube 1-2 nijanse.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 7 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Zoran Tačić