Dr Vladan Đorović

dr

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Vladan Đorović, dr

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 3

 1. Poštovani, pre nekoliko dana, dok sam trčao u teretani, osetio sam bol u donjem desnom predelu stomaka. Pomislio sam da je to normalno prilikom trčanja i prestao sam sa treningom misleći da će me bol proći. Ali bol je i dalje prisutan dok trčim, skačem ili jako pritisnem taj predeo stomaka. Molim vas da me posavetujete šta da radim. Da li će bol proći sam od sebe ili ću morati kod lekara. Napomenuću da nemam nikakvih problema sa stolicom, bol ne osećam dok ne pritisnem taj deo stomaka, trčim i skačem. Pozdrav.

  Odgovoreno: 30. 08. 2012.
  • Dr Vladan Đorović

   Poštovani,
   Obratite se abdomonalnom hirurgu.
   Pozdrav

 1. Zdravo, povredio sam koleno na utakmici i na magnetnoj rezonaci nalaz je sledeci: -ruptura superficijalnog mcl-a u proksimalnoj polovini sa izrazenim okolnim edemom -rupture medijalnog retinakuluma patele, avulzija patelofemoralnog ligamenta sa negove patelarne insercije sa edemima i hemoragijama unutra rupturiranog retinakuluma i okolnom mekom tkivu -oba mensikusa intaktna -distenzija sa edemom acl-a bez prekida kontinuiteta -kostani edem lateralnog femura i posterolateralne tibije -ostale strukture kolena uredene povreda je bila 4. Marta ovde godine, molio bih te da mi pojasnis ovo, imam i dalje bolove i zadnjem delu kolena, trcim, ali kad naglo promenim pravac osetim preskakanje i cela noge mi utrne od kuka do prstiju. . .

  Odgovoreno: 30. 08. 2012.
  • Dr Vladan Đorović

   Poštovani,
   Ne znam da li je, kada i gde radjena hirurska intervencija, ali kod ovakvih teskih povreda 3 stepena medijalnih kolateralnih ligamenata, nakon hirurskih intervencija ide duzi rehabilitacioni postupak (nekad i do 3 meseca) . Takmicarske aktivnosti trebalo bi zapoceti posle 6 meseci. Usled bolova u zadnjem delu kolenog zgloba uraditi artroskopiju (da se vidi da nije doslo do jos nekih lezija-ostecenja zadnjih ligamenata) . Do tada koristite schol-ov steznik sa otvorenom patelom uz masazu naizmenicno gavezovom i brufenovom kremom 3 puta dnevno.
   Pozdrav

 1. Na kampu sam u doskoku povredila ligamente, uradjena je imobiliyacija i mirovanje, (13. 07. 9sada su mi poceli redovni treninyi i ja jos uvek osecam pecenje u zadnjem delu u stvari iz. Nad stopala. Molim vas da mi preporucte nacin lecenja! Lp mirjana

  Odgovoreno: 30. 08. 2012.
  • Dr Vladan Đorović

   Poštovana,
   Mirjana, radi se o nesaniranoj povredi ligamenata stopala uz blagu disfunkciju ahilove tetive. Najbolje bi bilo da uradite sonografiju mekih tkiva skocnog zgloba, da se vidi da nije doslo do posledicnih komplikacija. Do tada uzimacete kremu ben gay sport balm, mazati 3 do 4 puta dn. I piti tbl pikovit 2 dn.
   Pozdrav
Zakažite pregled kod Dr Vladan Đorović