Biohemičar Aleksandra Krstić

Biohemičar

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Aleksanda Krstić je biohemičar poreklom iz Pirota, 2009. godine je završila studije na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu kao diplomirani medicinski biohemičar.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 31

  1. Tumačenje rezultata krvi
    Pitanje broj: #152475

    Poštovani, 

    Pri poslednjoj analizi krvi nalaz gvoždja je 29. 3 a gornja granica za žene je 26. Da li je ovo opasno i imam li razloga za brigu? Inače znam da imam trombofiliju (stečena). 

    Unapred hvala

    Odgovoreno: 28. 06. 2017.
    • Biohemičar Aleksandra Krstić

      Poštovana,

      Vrednost nivoa gvožđa je u redu, i ne zahteva dodatno ispitivanje. Nemate razloga za brigu. Inače postojanje trombofilije ne utiče na vrednosti gvožđa.

      Pozdrav

  1. Analize glavobolja
    Pitanje broj: #152413

    Poštovani,

    Crp 240? Glavobolje koje ne prestaju danima, javljaju se kod moje mame koja ima 65 godina.

    Odgovoreno: 28. 06. 2017.
    • Biohemičar Aleksandra Krstić

      Poštovana,

      Visoka vrednost crp-a koju ste naveli zahteva hitno ispitivanje i utvrđivanje uzroka, morate se obratiti Vašem doktoru.

      Pozdrav

  1. Tumačenje rezultata
    Pitanje broj: #152385

    Poštovani,

    Da li nam možete reći da li su rezultati u redu, radila sam zbog pokušaja trudnoće, koje godinama pokušavamo, on je radio analize koje su u redu, meni su 5. 06. 2017. rađene hormonske analize, 2. dana ciklusa. Da li možete da nam protumačite rezultate? Hvala unapred. 
     t3- 1. 89 (1-3. 1) t4 - 121. 5 (62-174) tsh - 1. 29 (0. 27-4. 2) fsh - 1. 21 (1-18) lh -3. 44 (2-20) estradiol - 137. 6 (80-420) progesteron - 2. 11 (manje od 4) prolaktin - 17. 51 (4. 7-2. 23) testosteron - 1. 54 (manje od 3. 6) amh - 0. 62 (0-5. 29)

    Odgovoreno: 08. 06. 2017.
    • Biohemičar Aleksandra Krstić

      Poštovana,

      Svi nalazi su u referentnom opsegu, međutim svoje mišljenje mora da da i ginekolog zbog komleksnosti uticaja hormona na proces oplodnje.

      Pozdrav

  1. Tumačenje rezultata
    Pitanje broj: #152231

    Poštovanje, 

    Moji rezultati hemoglobina su: chol-2 6, 89 mmol/l d-hdl 1, 98 mml/l ldl 4, 19 mmol/l. Molim Vas za pomoć i savet. 

    Zahvaljujem se.

    Odgovoreno: 08. 06. 2017.
    • Biohemičar Aleksandra Krstić

      Poštovana,

      Vrednosti koje ste naveli odnose se na nivo holesterola u krvi. Ukupan holesterol jeste povišen, kako na račun "lošeg" holesterola, koji se taloži u zidu krvnih sudova, tako i na račun "dobrog" holesterola koji je "čistač" istih. Prva preporuka je najpre promenjen režim ishrane, koji podrazumeva smanjen unos masnoća, šećera, belog hleba itd. Kao i povećana fizička aktivnost. U slučaju da promenjen režim za nekoliko meseci ne dovede do poboljšanja rezultata, možete se obratiti za savet izabranom doktoru.

      Pozdrav

  1. Davanje krvi i urina na analizu
    Pitanje broj: #152222

    Poštovanje, 

    Čitala sam da je najbolje ništa ne jesti 12 časova pre davanja krvi na analizu, da li je to tačno? I još nešto da pitam u vezi analize urina. Naime, imam problem sa učestalim mokrenjem, e sad u većini uputstava za laboratorijsku analizu urina kaže se da treba dati prvi jutarnji urin na analizu, ali ja to ne mogu da izvedem, jer ja u toku noći nekoliko puta moram u toalet da uriniram, jednostavno ne mogu da izdržim dugo da ne uriniram jer imam osećaj da bi mi bešika eksplodirala. Pa me zanima da li će rezultat analize urina biti verodostojan čak i ako recimo uriniram sat vremena pre davanja urina na analizu? Bešika mi se puni jako brzo i vrlo često moram u toalet.

    Odgovoreno: 08. 06. 2017.
    • Biohemičar Aleksandra Krstić

      Poštovana,

      Najbolja priprema jeste 12-očasovno gladovanje pre davanja krvi, to podrazumeva laganu večeru do 20h uveče, i davanje krvi pre doručka. Što se tiče analize urina, nalaz će pokazati neko opšte stanje, mada postoji mogućnost da su sve porcije urina razblažene zbog čestog mokrenja. Svakako treba odneti urin na analizu i proveriti da uzrok čestog mokrenja nije urinarna infekcija.

      Pozdrav

Prikazano 16-20 od ukupno 31 pitanja




Zakažite pregled kod Biohemičar Aleksandra Krstić