Panel diskusija „Pričajmo o roditeljstvu: Emocionalno putovanje i izazovi ranog roditeljstva“

U prvim godinama roditeljstva, mnogi roditelji se suočavaju sa različitim emocionalnim i psihološkim izazovima. Majke i očevi različito doživljavaju tranziciju u roditeljstvu, adaptirajući se na nove uloge i ritam života. 

Majčinstvo često nosi sa sobom različite promene u emocionalnom, psihološkom, sociološkom, pa i profesionalnom segmentu, te je veoma važno za žene da nauče kako da se nose za novim i izmenjenim ulogama bez stresa. Sa druge strane, uloga očeva je posebno važna u podršci prilagođavanju na novi život sa bebom, učestvujući u brizi za dete i očuvanju zdravih partnerskih odnosa. Osim toga, efikasna komunikacija između partnera je od suštinskog značaja ne samo za uspešno obavljanje nove roditeljske uloge, već i za očuvanje partnerskih odnosa. 

Postavljanje realnih očekivanja i uspostavljanje ravnoteže u roditeljstvu i partnerskim odnosima, zahteva predanost oba partnera, ali i otvorenu komunikaciju i razgovor.

Kako bi se unapredili odnosi, rešile određene dileme roditeljstva i podstakla komunikacija, buduće mame i tate, kao i oni koji su postali roditelji, će imati priliku da sa stručnjacima „pričaju o roditeljstvu“ u subotu, 3. februara sa početkom u 11 časova u Dorćol Platz-u

Na panelu će govoriti:

  • Senka Simonović psiholog i dečiji psihoterapeut, koja će obraditi temu  emocionalnih izazova sa kojim se suočavaju majke,
  • Miša Stojiljković, novinar, psiholog i autor emisije i podkasta „Tata ti si lud“ će predstaviti izazove roditeljstva iz muškog/očinskog ugla, 
  • Jovana Ružičić, psiholog, osnivačica i direktorka “Centra za mame”, će više govoriti o komunikaciji i partnerstvu nakon dolaska bebe.

Moderator događaja je Dolores Milošev Erdeg, koja će svojim iskustvom u vođenju podkasta na temu roditeljstva dodatno obogatiti događaj.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka - LINK


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde