Rezultati prve domaće, multicentrične kliničke studija o lečenju dispepsije – sastanak u Beogradu

U Beogradu je, 19. novembra, u organizaciji kompanije Actavis i u prelepom ambijentu Grand Casina Beograd, održan sastanak sa lekarima opšte medicine, posvećen rezultatima tzv. gastro studije, čiji je cilj bio da se ispita efikasnost i bezbednost primene Ranisana i Omeprola u terapiji pacijenata obolelih od dispepsije.

Sastanak je otvorila prim. dr Mirjana Mojković, predsednik Sekcije lekara opšte medicine, koja je pohvalila kompaniju Actavis za organizovanje i sprovodjenje napred pomenute studije, koja predstavlja prvu, domaću, multicentričnu kliničku studiju sprovedenu po najsavremenijim, kako domaćim, tako i evropskim standardima kada je u pitanju izvodjenje ovakvih studija.
   
U nastavku je blizu 200 lekara, koliko je prisustvovalo ovom sastanku, bilo u prilici da čuje tri izvanredna predavača (prof. dr Miodrag Krstić – KC Srbije, doc. dr Petar Svorcan – KBC Zvezdara i prim. dr Jelica Popović – DZ Vračar) i  da se podsete na vrste i moguće uzroke dispepsije, kao i da se upoznaju sa najnovijim smernicama i preporukama za lečenje dispepsije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, što će im biti od velike koristi u njihovom svakodnevnom radu sa pacijentima obolelim od ove bolesti.Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde