Rezultati prve domaće, multicentrične kliničke studije o lečenju dispepsije – sastanci sa lekarima opšte medicine u Novom Sadu i Nišu

U sklopu serije predavanja širom Srbije posvećenih dispepsiji i rezultatima tzv. gastro studije, čiji je cilj bio da se ispita efikasnost i bezbednost primene Ranisana i Omeprola u terapiji pacijenata obolelih od dispepsije, kompanija Zdravlje Actavis je 04. i 06. novembra, najpre u Novom Sadu, a zatim i Nišu, u saradnji sa lokalnim podružnicama Srpskog lekarskog društva, organizovala sastanke sa temom: ’’Efikasna i bezbedna terapija dispepsije’’.

Sastancima u Novom Sadu i Nišu je prisustvovalo oko 400 lekara opšte medicine kojima je ovo bila odlična prilika da čuju eminentne stručnjake iz ove oblasti (doc. dr Dragomir Damjanov – KC Vojvodine, prof. dr Ljiljana Hadnadjev – KC Vojvodine i prof. dr Aleksandar Nagorni – KC Niš) i da se podsete na vrste i moguće uzroke dispepsije, kao i da se upoznaju sa najnovijim smernicama i preporukama za lečenje dispepsije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, što će im biti od velike koristi u njihovom svakodnevnom radu sa pacijentima obolelim od ove bolesti.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde