Lekarska komora Srbije svečano dodelila licence za rad lekara

Beograd, 22. oktobar 2008. - Lekarska komora Srbije u sredu, 22. oktobra 2008. godine, svečano je dodelila licence za rad lekara u Narodnoj skupštini Srbije. Direktorka LKS, prim dr Tatjana Radosavljević, zajedno sa 300 lekara, položila je svečanu zakletvu i pored licence, svakom lekaru dodelila statut i kodeks profesionalne etike. Do kraja godine, Lekarska komora Srbije će svim preostalim lekarima u Srbiji dodeliti licence za rad.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić i ministar zdravlja, prof. dr Tomica Milosavljević, koji su dodelili prve lekarske licence.

„Ponosni smo što će 28 561 lekar dobiti licencu za rad. Ponovo, nakon 63 godine, Komora je izdavanjem licenci za rad lekara, želela za zaštiti lekarsku struku, čast i ugled lekara i lekarske profesije uopšte. Licenca je, za svakog lekara, obaveza da se kontinuirano profesionalno usavršava, čime se istovremeno štite i korisnici medicinskih usluga. Budući napori Lekarske komore Srbije biće usmereni da se što više kolega aktivno uključi u rad Lekarske komore Srbije, u posebnim odborima i u članstvo u drugim organima Komore“, rekla je prim dr Tatjana Radosavljević, direktorka LKS.

„Dodeljivanje licenci za lekare u Srbiji predstavlja jednu od važnih uloga Lekarske komore Srbije, osnovane zakonom, posle više od pola veka pauze. Nezavisna, autonomna  komora sa važnim javnim ovlašćenjima koja su garantovana zakonom predstavlja nezaobilaznu instituciju u zdravstvenom sistemu. Njen značaj dragocen je zbog stalnog unapređivanja kvaliteta lekarskog rada, veće sigurnosti  pacijenata, ali i jačanja dostojanstva i ugleda lekarske profesije u društvu“ rekao je prof. dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja.

Licence će zvanično važiti od 1. januara 2009. godine i lekari će imati obavezu da ih obnavljaju na svakih sedam godina.
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde