BELhospice dobrotvorni bal

Na  osmom BELhospice dobrotvornom balu „ Let ’s bond for the ones in need”  o rganizovanom u partnerstvu sa hotelom Hyatt Regency Belgrade, sakupljeno je 134 000 evra za pomoć  u zbrinjavanju onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti i za izgradnju prvog hospisa u Srbiji. BELhospice dobrotvorni bal okupio je preko 350 predstavnika diplomatskog kora, korporativnog sektora i javnih ličnosti, koji su kupovinom karata kao i učešćem na aukcijama donirali sredstva. U svečanom ambijentu, koji je podsećao na atmosferu iz James Bond filmova, domaćini večeri,  Marija Kilibarda i Slavko Beleslin, kao i nastupi  studenata Akademije umetnosti iz Beograda, učinili su veče nezaboravnim kako za učesnike, tako i za zvanice.


Kao i svake godine, bal je bio tematski, ove godine inspirisan motivima iz filmova o najpoznatijem tajnom agentu. Bal je počeo numerom “ Golden eye” u izvođenju studenata Akademije umetnosti kao i motivacionim videom glumice Nađe Regin koja je glumila u dva  filma “Golden finger“ i ”From Russia with love”.  Tokom večeri predstavljeni su  rezultati i planovi za izgradnju prvog hospis centra u Srbiji koji će pružati inovativne usluge palijativnog zbrinjavanja onkoloških pacijenata i njihovih porodica potpuno besplatno. Završetak BELhospice dobrotvornog bala obeležila je poruka Voje Nedeljkovića u skladu sa temom bala - “Povežimo se za one kojima je potrebno”.

“U protekloj godini, zbrinuto je 800 onkoloških pacijenata kroz 1767 besplatnih kućnih poseta. Tokom 2018. planiran je završetak radova na rekonstrukciji Dnevnog centra hospisa, kreiranje inovativnih usluga dnevnog centra kao i dobijanje dozvola. Cilj nam je da povećamo broj besplatnih kućnih poseta za 30% kao i da realizujemo preko 2500 poseta Dnevnom centru hospisa”, rekla je direktorka BELhospice centra Vera Madžgalj.
rak
Podeli tekst:
Izvor: BELhospice

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde