Putna apoteka

Koliko puta ste nespremni krenuli na put i dozvolili da vam neki zdravstveni problem pokvari odmor? Koliko puta ste dali novac za neki lek i rekli "kako baš sada da to ne ponesem"? Počnite na vreme sa pripremama jer sezona godišnjih odmora samo što nije počela.

Za ženski deo populacije pripreme za odmor kreću mnogo ranije jer treba telo dovesti u top formu, bez celulita

Thiomucase® gel poslužiće kao efikasno oružje u borbi protiv ovog estetskog i zdravstvenog problema delujući na samo žarište tj. na izmenjeni kolagen. Na taj način omogućava se eliminacija zarobljenih masnih ćelija i toksina. Pored toga što je izuzetno efikasan protiv celulita Thiomucase® gel će i negovati Vašu kožu čineći je glatkom, svežom i zategnutom.
 
U prolećnim i letnjim danima česte su alergijske kijavice izazvane polenom trava i drveća koje intenzivno cveta u ovom periodu. Ako i nemate takvih problema budite ipak u pripravnosti, ponesite Rinasek®, naročito ako idete u inostranstvo jer možda baš tada otkrijete da ste alergični na neku biljku. Brzo će Vas rešiti muka sa kijavicom, a kako može da deluje blago sedativno vožnju prepustite nekom drugom. Ipak ste otišli da se odmorite!      

Nakon dugih putovanja i izleta noge postaju otečene i bolne, naročito ako patite od proširenih vena

To posebno dolazi do izražaja u letnjim mesecima. Zato uz sebe, u svojoj putnoj apoteci, treba uvek imati pakovanje Hepathrombina®. Ako Vam je koža suva ili oštećena opredelite se za Hepathrombin® mast koja će zbog sadržaja pantenola i alantoina kožu hidrirati i negovati. Ako pak brzo živite i nemate vremena da čekate da koža to upije za Vas je Hepathrombin® gel koji stvara i osećaj hlađenja. Tako ćete imati dvostruki efekat, rešićete se problema sa oteklim i umornim nogama, a uz to i rashladiti u vrelim letnjim danima. 
     
Na putovanju zbog promene načina ishrane mogu da se jave mnogobrojni problemi vezani za digestivni trakt. Često je hrana u hotelima i restoranima pripremljena sa dosta začina i pikantnih soseva što može da prouzrokuje pojavu gorušice. Kako ovakve stvari ne bi kvarile odmor uvek uz sebe imajte šumeću tabletu Ranitidina od 75mg. Jednostavno se rastvori u čaši vode i popije, a simptome gorušice i probleme sa lučenjem želudačne kiseline rešava već nakon 7,5 minuta!           

Promena načina ishrane može dovesti i do opstipacije tj. zatvora

Zbog toga nije na odmet spakovati u putnu apoteku i Panlax® dražeje i čepiće (za decu i odrasle).
           
Ako odmor počne da Vam kvari glavobolja, naročito migrena, ili damama menstrualni bolovi, iz Vaše putne apoteke uzmite šumeću tabletu Bol, rastvorite u čaši vode i popite. Delovanje se ispoljava već nakon 10 minuta, a Vi možete odmah da se vratite uživanju u odmoru.
           
Za decu, trudnice, one sa osetljivim želucem, ali i sve ostale, preporučujemo šumeće tablete Groznica (paracetamol). Uvrstite ih u putnu apoteku jer Vam mogu biti veoma korisne kod blažih bolova i naročito kod temperature. Pored toga što je to najbezbedniji analgetik i antipiretik poseduje i veoma brzo delovanje jer se uzima rastvoren u čaši vode, a pritom je i veoma prijatnog ukusa.
           
Kako su leti veoma česte povrede, naročito posekotine i razderotine, ne zaboravite da ponesete Povidon jod® mast. Naneta u tankom sloju efikasno će dezinfikovati povredu, sprečiti infekciju rane i ubrzati njeno zarastanje. Nemojte je zaboraviti, naročito ako ste sa decom na odmoru!

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde