Lek reduktil povučen sa tržišta


Ministarstvo zdravlja naredilo je povlačenje sa tržišta Srbije lek za mršavljenje reduktil jer je utvrđeno njegovo negativno dejstvo.

Reduktil je registrovan za primenu u stacionarnim zdravstvenim ustanovama, ali se izdaje na recept kao nastavak terapije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo zdravlja apeluje na sve pacijente koji koriste ovaj lek da prekinu sa tim i da se jave svom lekaru jer je utvrđeno da reduktil povećava rizik od kardiovaskularnih problema.

U saopštenju objavljenom na sajtu Agencije za lekove navodi se da je Evropska Agencija za lekove 21. januara izdala saopštenje u kojem se preporučuje povlačenje leka reduktil sa tržišta Evropske Unije usled nepovoljnog odnosa koristi i rizika pri primeni preparata koji sadrže sibutramin.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. suncica 31.01.2010

    Pijem reductil od januara prosle godine. Skinula sam 6-7 kg i tu stala. Ni makac vise, mada konstantno pijem. Indkes tel mase mi je 24 sto je normalno ali ja zelim bar jos 3-4 kg da skinem. 154 cm sada 56 kg i skoro 49 godina. Znam da nemam potrebe za mrsavljenjem ali se osecam samouverenijom takva. Nikakvih tegoba do sada nisam imala u vezi reductila, tj. Zbog uzimanja ovog leka. Nadam se da i necu imati problema. Pozdrav


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde