Srbi najobdareniji u Evropi

Najveće kondome tokom 2008. kupovali su Francuzi, a najmanje Grci. Međutim, kako tvrdi seksolog dr Sava Bojović, prema njegovim istraživanjima muškarci u Srbiji imaju mnogo duži polni organ od ostalih Evropljana.

Na inicijativu Savetodavnog instituta za kondome 10.477 muškaraca iz 25 zemalja Evropske unije izmerilo je dužinu i obim svojih penisa, a rezultati pokazuju da definitivno nisu svi isti.

Francuzi se sa prosečnom dužinom od 15,48 i obimom od 13,63 centimetra nalaze na čelu, dok su Grci sa prosečnih 12,18/10,19 centimetara najmanje obdareni. Nemci (14,61/11,80 cm) se nalaze na sredini tabele, nešto iznad evropskog proseka od 14,27/11,70 centimetara.

Kod Srba između 16 i 17 centimetara

Seksolog dr Sava Bojović iz klinike "Plodnost" rekao je za "Alo!" da su Srbi, prema rezultatima studije koju je sproveo, obdareniji od prosečnog Evropljanina.

"Upravo završavam knjigu 'Spoljni genitalni organi muškarca', u kojoj su i rezultati mog istraživanja. Prema rezultatima do kojih sam došao, prosečna dužina penisa u opuštenom stanju kod nas je 8,54 centimetra, a u erekciji on naraste i do dva-tri puta. Prosečna dužina penisa u erekciji kod Srba iznosi između 16 i 17 centimetara."

Uskoro kondom u šest veličina

Da li je veličina zaista bitna? Jan Vincenc Krauze iz Instituta za kondome smatra da jeste. Veličina penisa je merodavna prilikom izbora kondoma.

"Tokom desetomesečnog testiranja primetili smo da se u Francuskoj troše znatno veći prezervativi nego u Grčkoj", dodaje Krauze.

Ovaj Nemac je pre dve godine izazvao veliku pažnju širom sveta kada je predstavio svoj kondom u spreju, a i danas radi na tome da svakom muškarcu ponudi odgovarajući kondom.

Za to postoje opravdani razlozi, budući da uprkos primeni zaštite često dolazi do neželjenih trudnoća ili infekcije HIV-om: bilo zato što je prezervativ premali, bilo zato što je pukao, ili je pak prevelik.

Posle višemesečnog rada na razvoju novog proizvoda, Krauze će na Svetski dan side 1. decembra zvanično predstaviti "My Size" - kondom u šest različitih veličina. Prema njegovim rečima, nova marka higijenskih gumica ne samo da pruža veću sigurnost, već je i znatno prijatnija od klasičnih kondoma.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Ivan Ilić 02.12.2019

    Moj je dugačak 13cm i obim je 10,3cm, da li je dovoljan obim sa bih zadovoljio devojku?


  2. Stojan 05.09.2014

    Moj je 13. 4 cm mali tanak ali jebe kao lud exexexexex


  3. deniss 07.09.2011

    A sta bi radile onih koi ima oko 15 cm i nisu zadovoljnih ali zele da imaju oko 18 cm da li to se mozno da se uradi nekoh operacije ili pa mozda silikona hvala vam? Ao to e mozno molimo vas recite koliko to kosta?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde