Pravila za prvi izlazak

Zaljubili ste se i konačno skupili hrabrosti da pozovete tu osobu na prvi sastanak, a sve što vam treba je nekoliko dobrih saveta kako se vaš prvi zajednički izlazak ne bi pretvorio u totalnu katastrofu.
Kome od vas je već prilikom prvog sastanka postalo jasno da ta osoba nije za vas? Možda vam se zamerila onog trenutka kada se umesto u dogovoreno vreme pojavila nakon dosta minuta zakašnjenja, a možda vam je prekipelo dok je tokom večere u ruci duže držala mobilni nego viljušku?!

Prvo i osnovno

Nego, da krenemo. Prvo i osnovno, kašnjenje – nemojte kasniti. To ostavlja utisak neodgovorne i nepouzdane osobe. Naravno da postoje i vanredne situacije: pauk vam je odneo automobil, ili vam je neki pijanac zgazio psa, ili... šta god. Ali ako kasnite zato jer ste nemarni, vrlo je verovatno da ćete dobiti minus ili čak ostati bez druge prilike. Ljudima je prag tolerancije sve manji i manji. Stanite na trenutak i zamislite kako biste se vi osećali da čekate, uzbuđeni i presretni, a ta osoba kasni.

Monologe zaboravite

Sećate li se one reklame: "Nego, dosta je priče o mom autu, "hajde sada malo o meni?" Ako ne, poenta je u tome da se devojka pokupi sa sastanka kolutajući očima, a frajer, naravno, ostaje sam u čudu, ali to je osnovno pravilo kako se ne ponašati. Pustite i nju ili njega da priča, monolog zaboravite.

Zapamtite i to da se na prvom sastanku niko ne bi trebao osećati kao da je na ispitivanju. Previše pitanja i nasrtljivost nisu poželjni. OK, tek se upoznajete i pitanja su neizbežna, ali važno je imati granicu, uostalom puno se može pomoći i govor tela te osobe i čim primetite da joj je neugodno, znate šta vam je činiti.

Mobilni?

Osoba ste koja ima puno prijatelja ili poslovnih saradnika pa vam mobilni telefon stalno zvoni? Opet smo kod granica. Naravno da ćete se javiti ako očekujete važan poziv, ali, za boga miloga, nemojte da vam se dogodi da ste na večeri, a u ruci vam je mobilni više nego viljuška. Osoba koja s vama provodi vreme osećaće se zapostavljeno i uvređeno, a takvo ponašanje je van svake pristojnosti.

Računi se uvek mogu podeliti

A pošto ste lepo i prijatno proveli vreme zajedno, neko mora platiti račun. Šta onda? Vi ste pozvali na večeru, ili u bioskop, ili nešto treće? Onda bi bilo sasvim u redu da vi podmirite troškove kada ste već nekoga pozvali. Činjenica je da ima muškaraca kojima je ispod časti da im žena plaća račune i tvrdoglavo će odbijati taj čin. Takva krutost nekome možda neće smetati, ali ima i onih kojima će biti iritirajuća. Podelite trošak ili se možete dogovoriti za revanš, ako ste se oboje složili da će biti i drugog susreta.

Treba reći još i to...

I da ne dužimo, treba reći još i to da se ne treba praviti važnim i ne treba glumiti neku veliku facu, a isto tako nemojte biti ni preterano skromni.

Ne biste trebali odmah na prvom sastanku spominjati neke probleme koji vas muče, a ne biste trebali ni podilaziti osobi koja vam sedi nasuprot ili do vas samo zato da joj se više svidite jer će to primetiti.

Prvi izlazak trebao bi biti opušten i zabavan iako verovatno oboje imate malu tremu, ali to je normalno.

Pokušajte pročitati govor tela, iz toga možete puno naučiti o osobi.

I zapamtite – najgore što vam se može dogoditi je da više nikada ne vidite tu osobu, ili najbolje – sastanak može biti uspešan pa ga ponovite odmah sutradan.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde