Po hodu se poznaju orgazmi!

Novo istraživanje je pokazalo da iskusni seksolozi mogu, prema načinu na koji žena hoda, doneti zaključak o njenom samopouzdanju, zadovoljstvu, pa i orgazmima.

U istraživanje, pod vođstvom Stuarta Brodyja s University of the West of Scotland u saradnji s kolegama iz Belgije, bilo je uključeno 16 belgijskih studentkinja.

One su odgovarale na pitanja o vlastitom seksualnom životu, a zatim su bile snimane iz daljine dok su hodale na javnim mestima.

Video snimke su proučavala dvojica profesora seksologije i dvojica asistenta iz područja seksologije, koja nisu bila upoznata s odgovorima o seksualnom ponašanju tih žena i njihovim orgazmima.

Rezultati su pokazali da su, zahvaljujući svojim kvalifikacijama seksolozi i asistenti u više od 80 posto slučajeva doneli tačne zaključke o orgazmima tih žena, dok su na snimcima posmatrali njihov hod.

Nadalje, analize su pokazale da žene koje dok hodaju prave veće korake i više se njišu u donjem delu kičme, spadaju među one koje doživljavaju vaginalne orgazme.

"Takav hod oslobađa protok energije iz nogu kroz karlicu, pa do kičme", rekao je autor studije.

Nekoliko je mogućih objašnjenja za rezultate ove studije. Jedno od njih je da određena obeležja ženske anatomije doprinose boljoj ili lošijoj mogućnosti da žena doživi vaginalni orgazam.

"Blokirani karlični mišići, a što je možda povezano s nekakvim oštećenjima, mogu uticati na hod i vaginalne orgazme.

Žene koje imaju vaginalne orgazme mogu imati više samopouzdanja, što se tiče njihove seksualnosti, a to samopouzdanje utiče i na način hoda.

Takvo samopouzdanje može biti povezano i s vezom u kojoj je žena. Što je veza bolja, a žena zadovoljnija, njeno mentalno zdravlje će biti bolje, a time je i mogućnost vaginalnog orgazma veća", rekao je autor istraživanja.

Studija je potvrdila i da su tačna neka nagađanja vezana uz blokade mišića i seksualne funkcije. Na osnovu istraživanja zaključili su da bi određene vežbe mišića i disanja mogle biti delotvorne za lečenje seksualnih disfunkcija.

Iako malo, ovo bi istraživanje moglo znatno pomoći ženama koje imaju problema s orgazmima.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde