Mali trikovi za uspešno zavodjenje


Kako da čovek izabere osobu koja mu odgovara? Evolutivna psihologija navodi zanimljiv primer: "gladan" čovek opredeliće se podsvesno za nekoga sa oblinama jer takva osoba kao da je šetajuća reklama koja saopštava - imam obilje hrane.

Da bi se u praksi potkrepila ova teorija, ispitivani su studenti od kojih je jedna grupa trebalo da ocenjuje izgled studentkinja u trenutku kad dođu gladni u menzu, a druga po obavljenjom obedu. I, kao što se očekivalo, gladni studenti ocenjivali su kao poželjne i privlačne studentkinje koje mogu da se pohvale oblinama, piše "Politikin Zabavnik".

Dakle, devojke koje nemaju baš manekenski izgled trebalo bi to da iskoriste i da se s mladićem koji im se dopada nađu pre nego što je napunio stomak.

A koji trik treba da primene muškarci?

Ukoliko mladić krene u osvajanje, ne bi bilo loše da povede drugaricu koja će otvoreno pokazati koliko se divi njegovoj zavodljivosti, šala, pričama. Ako ima prolaz kod drugarice, verovatno će pomisliti devojka koja tek treba da bude osvojena, sigurno je vredan pažnje.

Naravno, podrazumeva se da bi bilo dobro da u nekom trenutku, ta drugarica izmisli razlog što mora da ode i nasamo ostavi par koji se tek upoznaje.

Evo još nekoliko trikova:

Istraživanja su pokazala da će muškarac ako nežno dodirne žensku mišicu, imati za 20 odsto veću šansu da osvoji neku devojku ili ženu.

Treba obratiti pažnju na govor tela. Osmesi i klimanje glavom izražavaju dopadanje, dok nesvesno lizanje usana može da signalizira poziv na burnu noć.

Osobe koje odvoje vreme da povremeno zapišu utiske s ljubavnih sastanaka, za 20 odsto su u većoj prednosti da ostanu zajedno. Izgleda da sam taj čin verbalizovanja osećanja povećava šanse za uspeh veze. 

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 4

 1. Mila 20.08.2011

  Pravilo je, da pravila nema. Niste ni sanjali da vam se može svideti osoba koju nikad niste ni pogledali. Zamislite stoji pored vas, prolazi ili leži naravno na plaži. Odjednom leptirići u stomaku. Vi se pitate: "Pa dobro šta ja sve jedem?" A gle čuda, prolazni, stojeći i ležeći stav je vaskrsao. Gde je tu objašnjenje? Svi smo različiti u svakom pogledu i sugestivni. Još ako ti stavovi urode plodom e tu je objašnjenje.


 2. Marija 11.07.2010

  Pa to i ja kažem oni neće da slušaju.


 3. Seki 23.04.2010

  Ako uspijete kod djevojke, da dotaknete koleno, odnosno kao da ga odšrafite, sto posto je vaša, ma kad vam kažem dokazano par puta.


 4. regf 20.09.2009

  Pa ljudi moji.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde