Da li vas ona vara?

Sumnjate da se ona viđa s nekim? Evo kako treba da vodite razgovor u kojem ćete je navesti da vam otkrije istinu.

Krenite od "nultog obrasca ponašanja" savetuje Mark Safarik, koji rukovodi FBSI, kompanijom iz Virdžinije, koja se bavi analizom mesta zločina i procenom opasnosti. Drugim rečima, obratite pažnju na iznenadne promene u njenom uobičajenom ponašanju: novu frizuru i odeću, veću zainteresovanost za higijenu i fitnes, duža odsustva, smanjeno interesovanje za seks, piše "Mens Helt" (Men’s Health).

Postavite joj zamku

Ako uočite dovoljno znakova, postavite joj zamku. Kupite dve identične romantične čestitke. Pošaljite joj jednu, nepotpisanu, na posao. Ako ima ljubavnika, neće vam to pomenuti, jer neće znati ko joj je poslao čestitku.

Sada "odigrajte" s drugom kartom. Recite joj da treba da razgovarate. "Neka to bude po mraku", kaže Daglas, "jer će tada biti opuštenija." Sedite za sto na koji ste prethodno već stavili drugu kartu. Ona ne treba da bude na previše uočljivom mestu, ali je postavite tako da je ona ipak primeti. To se zove "uvođenje stresnog faktora".

Nemojte je suočiti s čestitkom. Umesto toga, pogledajte je u oči i upitajte: "Imaš li ljubavnika?" Obratite pažnju šta će potom učiniti. Ako ponovi pitanje, obori glavu, skrene pogled, prekrsti ruke, oblizuje usne, prekršta noge ili skida nevidljive trunčice prašine sa odeće, želi da dobije na vremenu i verovatno je kriva. Sad je trenutak da izvršite pritisak.

Ponovite pitanje, i ovog puta na trenutak pogledajte ka kartici, ali je i dalje ne pominjite. Ako zaista nešto krije, postaće vrlo nervozna.

Konačno, da biste iznudili priznanje, ponudite joj ono što FBI istražitelji nazivaju "scenarijom za spasavanje obraza". Kažite: "Znam da smo imali problema i ne krivim te zbog toga, ali samo želim da saznam istinu." "Ako bude predstavljena kao žrtva biće spremnija da prizna", kaže Daglas koji je koristeći ovu tehniku naveo mnoge zločince da se ispovede.

Ne dozvolite da vas zavara njeno poricanje. "Viđao sam ljude koji su prošli testiranje na poligrafu, a ipak su lagali", kaže Daglas. "Oni koji imaju iskustva s laganjem to sjajno rade. Nisu samo kriminalci hronični lažovi."

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 5

 1. marjeta 24.08.2009

  Metod kao metod je verovatno ok... Verovatno je bolji u policijskoj stanici! Ja mislim da svako to moze da oceni sa visokim procentom sigurnosti ako pazljivo posmatra partnera. Smeshan mi je prvi komentar: najbolji lek je da vi nju prvi prevarite... Chemu takva veza? Najbolji lek je da vishe niko nikog ne vara u takvoj vezi, tj da se to ne zove vezom! Ako se ne izgradi uzajamno poverenje odnos je po meni prilichno-shupalj a zadovoljstvo, pa i seksualno, prilichno jadno! Na to takvo - ne pristajem, odlazim, pa me ni ne zanima da li sam varana ili ne! Ako josh nisam-bicu uskoro! Po meni je pametnije uloziti napor da se partneri priblize i ucvrste vezu, nego kasnije traziti "krivca". Krivac ne postoji, ili bolje recheno-oboje su "omanuli" ! A mozda i nisu jedno za drugo, pa opet nema "krivca" , vec samo onog ko je bio emotivno gladniji! Ja to tako vidim.


 2. dejan 06.08.2009

  Mislim da je metod malo smesan i neprimenjiv za neke nove generacije zena treba navesti vise nacina ako pricamo o tako ozbiljnim stvarima najbolji lek je prevarite vi nju prvo.


 3. Jelena I 23.06.2009

  Da li ovo vazi i za muskarce ili samo za zene? I ako ne vazi kako uhvatiti muskarca u prevari?


 4. Jelena 15.04.2009

  Ovi saveti su stvarno dobri i vrede! Na svu sreću nemam na kome da isprobavam ove taktike, ali je dobro znati ih :)


 5. Mene muz vara :-( 13.04.2009

  Ma da, sve ako na ovaj način ne bi priznala mužu da ga varam. Smatram da je ovo pogresšna metoda, jer sve ovo što je navedeno žena može da uradi sama za sebe, a ne zato što ima ljubavnika. Baz razloga može da se prikaže da partner nema poverenje u ženu. A čestitka je banalna stvar


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde