Zemljino magnetno polje u deobi ćelije i evoluciji - teorija nastanka tumora


Teorija razmatrana u ovom radu: Uzročnik nastanka malignih oboljenja je enormno magnetno i promenjivo magnetno polje (M-PM).

Ovaj originalni rad objašnjava da su magnetne i elektromagnetne sile u ćelijama rezultujuće vektorske veličine makrozemljinih magnetnih polja i mikromagnetnih-elektromagnetnih polja iz ćelija.

ZMP (zemljino magnetno polje) omogućava podelu majke ćelije na dve kćeri ćelije tj. promotor podela ćelija je prirodno ZMP.

Morfologija tipična za polove magneta

Morfologija tipicna za polove magneta
Skica magnetnog fluksa u ćeliji i oko ćelije

Skica magnetnog fluksa

Da je ovo tačno potvrdili su ruski eksperimentalni radovi dokazavši da fetus ugine u nultom ZMP. Objašnjen je nastanak Crossing overa, dokazom da je ZMP omogućio razmenu delova hromatida na homologim segmentima hromozoma i to u pravcu sever-jug i istok-zapad.

Maligna ćelija nastaje isključivo u neprirodnom ZMP (anomalijskim priraštajem – AP), koji su proizvod veštačkih magnetika u boravišnim prostorijama ljudi. Objašnjeno je zašto je Crossing over zastupljen kod tumora. Takođe je dato objašnjenje kako i zašto je ćelija tumora večito živeća ćelija.

,,Crossing over je veoma značajan mehanizam koji obezbedjuje rekonbinacije a time i polimorfizam.”

Ovo je jasna potvrda da ZMP ima veliku ulogu u evoluciji živog sveta.

U literaturi se iznosi ,,posebno maligne bolesti povećavaju učestalost razmene delova hromatida”, zato što je anomalijski priraštaj višeg intenziteta od ZMP,  koji je uzročnik nastanka malignih oboljenja, a što se u daljem tekstu prezentira.

Večito živeća maligna ćelija nastala je  mutacijom  i to isključivo u anomalijskom magnetnom polju – Anomalijska zona (Az). Telomere malignih ćelija, već stvorene mutacijom, mogu da se obnavljaju novim paramagnetnim molekulima, jer  prisutno TVN (Telesno-Viskozno-Namagnetisanje) u tkivu koncentriše tj. produkuje  enzime i proteine sa povećanim magnetnim osobinama. Takodje se u tom prostoru nagomilavaju kancerogene supstance koje su označene kao elektrofili tj. paramagnetici, u nauci se nazivaju hemiski izazivaći MO. To znači, krajevi telomera posle većeg broja magnetisanja i razmagnetisanja gube magnetne osobine, pa se zamenjuju novim paramagnetnim supstancama, što se stalno dogadja. Zato se ćelija neograničeno puta deli a to pretstavlja MO.

Dokaz da su  maligne ćelije namagnetisane je nuklearna magnetna rezonanca, zatim da bi se još jasnije uočilo tkivo zahvaćeno MO daju se aplikacije u krv paramagnetski obeleživač. Najnovija metoda je magnetnim polovima hvatanje ćelija raka iz krvi koje se šalju u labaratoriju na dalja ispitivanja. Dakle jasno je da su ćelije raka namagnetisane zato što su nastale u Az koju je proizvela spoljna sredina.

Cilj rada

Glavni cilj je utvrđivanje korelativne veze između M-EM anomalijskih zona (Az) i nastanka oboljenja.

Metodologija rada

Ovo istraživanje traje duže od 20 godina na skoro 1000 pacijenata oba pola svih starosnih grupa i različitih vrsta malignih tumora. U ovom radu prikazujemo nekoliko slučajeva. Merenja su vršena “protonskim magnetometrom” američke proizvodnje koji je prilagođen za rad u urbanoj sredini, a korišćen je i geološki kompas,“Brunton”.

Prikaz rezultata merenja.

Na skicama od 1-10 dat je prikaz priraštaja M-PM polja na ležajevima koji su korišćeni za noćni odmor obolele osobe od malignih neoplazmi (Neo), kao i oboleli sa metastazama (meta). Dijagnoze je postavio Institut za onkologiju i radiologiju iz Beograda.
 • Slika 1. (Neo na CNS)
 • Slika 2. (Neo sarkom sa meta. na CNS)
 • Slika 3. (Neo na predelu oka)
 • Slika 4. (Neo na grlu)
 • Slika 5. (Neo na grliću materice)
 • Slika 6. (Neo na CNS-u)
 • Slika 7. (Neo na CNS – u)
 • Slika 8. (Neo na genitalijama)
 • Slike 6, 7, i 8. Az je locirana tačno na regijama zahvaćenim malignom neoplazmom. Ostali deo kreveta je u prirodnom M-PM polju.
 • Slika 9. ( Neo na dojci sa meta.)
 • Slika 10. (Neo na dojci sa meta)
 • Slika 11. (Neo na dojci sa meta.)
 • Slika 9. U isto vreme je bilo operisanih i lečenih deset pacijenata. Umrlo ih je devet. Samo je živa osoba koju smo mi postavili da radi i odmara  u prirodnom  polju tj bez Az.. Prošlo je više od 15 godina
 • Slika 10. U isto vreme je operisano  i lečeno devet osoba. 8 osoba je preminulo u roku od 2 godine a lečene : radikalnom operacijom i hemoterapijom. Osoba koju smo mi postavili da živi u prirodnom polju  odbila je svaku terapiju osim lokalne hirurške intervencije na dojci. Više od 6 godina je živa i zdrava.
 • Slika 11. U isto vreme je operisano i lečeno sedam osoba. Šest je umrlo u roku od jedne godine. Osoba koju smo premestili da živi u  prirodno polje živa je i zdrava više od osamnaest godina.
rezultati-mrerenja

Jedino mogući zaključak

Sve prikazano upućuje na jedino mogući zaključak:  UZROČNIK MALIGNIH OBOLJENJA JE ANOMALIJSKI PRIRAŠTAJ-Az U PROSTORU U KOME LJUDI PROVODE NOĆNI I DNEVNI ODMOR.

Rezultati su impresivni nakon što su pacijenti boravili u prostorima sa prirodnim vrednostima M-PM polja. Sve prikazano nameće potrebu merenja EM-M polja boravišnih prostora.

Autor: Nikola Trifunović dipl. Ing. geofizike
Rad prikazan na svetskom kongresu u Berlinu 2012. godine.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

 1. milomir 16.08.2013

  Toliko je sve prosto i logicno i za mene elektronicara, da odmah pomislim kako to zvanicna nauka jos nije utvrdila. A moze biti da nece da se zna.


 2. Velisa 15.08.2013

  Kada sam procitao ovaj rad razresio sam jedan od mojih strahova. Naime, majka mi je umrla, od raka, sa 45 godina starosti a otac sa 63 godine. Ja sam sada u 75-oj godini i sve vreme sam cekao kada ce i mene to snaci, obzirom na strucno misljenje nekih iz nauke koji su genetiku svrstali u skoro osnovni rizik oboljenja od raka. Prvo je majka umrla godinama spavajuci u gvozdenom krevetu a onda se u njega premestio otac da bi i on isto zavrsio. Ja sam na vreme izgleda pobegao iz gvozdja i dan danas spavam u drvenom krevetu, kome treba da zahvalim sto me nije snasla ista sudbina.


 3. Milutin 15.08.2013

  Kao elektronicaru sve ovo o cemu govori geofizicar nikola, meni je savrseno jasno a i logicno. Koliko sam ja shvatio, tumori nastaju jedino u nehomogenom magnetnom polju i to ako je organizam duze izlozen tom polju. Meni bliska osoba je operisana od kancera kojeg hirurg nije nasao iako je postujuci dijagnozu, to mesto dobro iseckao. Evo posle dvadesetak godina, bez ikakve terapije ona je ziva i zdrava. Primer navodim jer znam da je zivela u sasvim zdravoj sredini a lezaji su joj bili bez ikakvog fero magnetnog materijala, sto cemo mi elektronicari reci u homogenom magnetnom polju.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde