Uspešno testiran lek protiv raka


Eksperimentalni lek za rak prostate dao ohrabrujuće rezultate. Dvojica pacijenata oporavila se posle jedne doze leka. Naučnici iz Minesote zbog toga objavili rezultate pre završetka probnog perioda.

Londonski "Indipendent" objavio je na naslovnoj strani informaciju o "šokantnom otrkiću u borbi protiv raka", nakon što su se dva pacijenta sa najtežim oblikom raka prostate potpuno oporavila, posle uzimanja samo jedne doze novog eksperimentalnog leka.

Rezultati u lečenju raka novim lekom su bili tako uspešni, pa su naučnici rešili da ih objave i pre završetka probnog perioda, uz objašnjenje da je napredak među pacijenatima prevazišao sva očekivanja stručnjaka, prenosi radio Bi-Bi-Si.

Dvojici pacijenata, kojima je rečeno da im je ostalo samo nekoliko meseci života zbog poodmaklog raka prostate, data je jedna doza leka "ipilimumab", koji stimuliše imunološki sistem.

Nakon toga, maligne izrasline su se smanjile toliko da su bez problema hirurški odstranjene, a pacijenti se ubrzo potpuno oporavili.

Ispitivanja dejstva eksperimentalnog leka za rak prostate su obavljena na klinici "Mejo", u američkoj saveznoj državi Minesoti, piše britanski list.

rak
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. 03.01.2023

    Dobro vece Dali ovaj lek pomaze za rak prostatei tumor na blaze molilabi za odgovor nije bitno gde ima samo mi pomognite molilabi svi ko procita ovo o ticicu i na kraj sveta samo ako moze da pomogne fala u napred...


  2. Slobodan 02.05.2010

    Moje misljenje je da svetska medicina ima lek protiv svih vrsta karcinoma, ali je mogu dobiti samo naj bogati. Inace sve stoji na kapitalu pa i to. Setimo se samo americkog kosarkasa dzonsona koji je bio otpisan zbog side i nakon dve godine se pojavio i odigrao jos dve sezone. Inace da posetim pre majkla dzordana bio je najbolji igrac nba lige. Pitane samo koliko je morao dati miliona dok je dobio lek.


  3. MINA 10.02.2010

    Da li u srbiji moze da se kupi ili naruci ovaj lek


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde