Carisolv - rešenje za strah od odlaska kod zubara

Savremeni koncept minimalno invazivne stomatologije obuhvata sve njene grane, počev od preventivno profilaktičkih mera pa sve do hiruških metoda. Moderne tendencije podrazumevaju što manju traumu i maksimalno očuvanje zdravog tkiva. Tehničko – tehnološki razvoj i usavršavanje materijala značajno su uticali na rad stomatologa.Metoda koja bi u svakom slučaju zadovoljila pacijente je da preparat bude efikasno sredstvo koje će selektivno delovati na obolela tkiva, a da pri tom pacijentu obezbedi komforan i bezbolan tretman bez neprijatnih zvukova i vibracija. Jedna od novijih mogućnosti koja se značajno približava ovim zahtevima je hemijsko mehanička metoda uklanjanja karijesa. Upravo CARISOLV predstavlja sredstvo koje zadovoljava pacijenta i stomatologa.

Hemijska komponenta Carisolva razmekšava i razlaže karijesni dentin koji se zatim određenim instrumentima namenjenim za ovu priliku uklanja. Carisolv ne deluje na zdrav dentin. Proces uklanjanja karijesa se zasniva na tome da se gel (CARISOLV)  nanosi na karijesni dentin i  sačeka  30 sec. kako bi Carisolv počeo da otapa karijesom zahvaćeni dentin, a zatim se određenim ručnim instrumentima on uklanja do zdravog dentina. Postupak je potpuno bezbolan.     

Nakon obrade karijesa kavitet se proverava karijes markerom i ukoliko nema krijesa pristupa se definitivnom zatvaranju kaviteta nekim od preparata (kompoziti, glas-jonomeri, itd.). Postupak uklanjanja karioznog dentina je apsolutno bezbolan, konforan i efikasan. CARISOLV  je švedski preparat, proizveden 2000.god. i od tada se usavršavao tako da je apsolutno bezbedan za upotrebu kod svih osoba počev od dece  do osoba u poznijim godinama.
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde