Laserska operacija šuljeva (operacija hemoroida uz pomoć lasera)


Imate šuljeve (hemoroide), bol, svrab, povremeno krvarenje na anusu i slično? Šta se zapravo dešava? Veliki je broj pitanja, nedoumica, a nakon toga i briga.

Da pojednostavimo, svi imamo hemoroide. Oni imaju svoj 'zadatak' u anusu (regulacija vetrova). Samo jedan deo pacijenata boluje od hemoroida, kada dolazi do tzv. hemoroidalne bolest. Mnogo učenih i stručnih ljudi je pisalo o šuljevima, ali i da sve to pročitate, nećete tačno znati da li bolujete od njih, da li su za konzervativni (bez operacije) tretman – u vidu raznih preparata, ili kog su stadijuma (I, II, III, IV), tj. da li su za operativno lečenje. Ako imate bilo koje vrste tegoba u regiji anusa, jedino pregled proktologa sa anoskopijom (vizuelni pregled anusa uz pomoć određenog instrumenta), može rešiti vaše dileme i brige. Ukoliko proktolog ustanovi da bolujete od hemoroida određenog stepena, koji ne mogu više da se leče konzervativno (neoperativno), i uz oređene pretrage isključi ostale bolesti analne regije, jedini lek je operativno lečenje. Najbolji izbor za operativno lečenje je - laserska operacija hemoroida.

Laserska operacija hemoroida

Uz pomoć lasera moguće je lečenje i odmaklih stadijuma bolesti, pa čak i IV stadijum. Tokom laserske operacije hemoroida nema sečenja u toku operacije, niti šivenja, pa tako ni bola, što je ovim pacijentima od velike važnosti. Karakteriše je minimalna invazivnost - ne oštečuju se okolne strukture tokom operacije. Pražnjenje (stolica) nakon operacije nije otežano, niti bolno. Ostaju vam šuljevi koji postaju normalni i zadržavaju svoju funkciju (regulacija vetrova). Pacijent postaje brzo radno sposobni. Ponovno vraćanje bolesti kod ove metode je retko. O samoj tehnici izvođenja operacije, najbolje ćete saznati od proktologa na samom pregledu.

 


Podeli tekst:

Dr Zoran Kujačić je specijalista digestivne hirurgije u Beogradu. Ima višegodišnje iskustvo u oblasti kolorektalne i proktološke hirurgije.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Branislav 06.12.2022

    Dobar dan, mozete li mi odgovoriti kolika je cena otklanjanja hemoroida laserom? Pozdrav


  2. Juraj 24.11.2022

    Kolika je cijena ukljanjanja hemeroida sa laserom


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde