Virus svinjskog gripa veštački proizveden?!

Američki "Onlajn džornal" objavio je da su dva novinara iz uglednih lokalnih listova, jedan iz Meksika, drugi iz Džakarte, posle razgovora sa visokim zvaničnicima u UN i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) "uvereni da je novi soj virusa svinjskog gripa rezultat veštački proizvedenog patogena koji može da dovede do pandemije".

"Virus A-H1N1 ima određene transmisione 'vektore' koji upućuje da je novi virus gripa genetski modifikovan kao vojno-biološko ratno oružje", naveo je, kako je navedeno, neimenovani vrhunski naučnik pri UN koji smatra da su smrtonosna ebola, virus HIV-a i aktuelni A-H1N1 virus svinjskog gripa biološko oružje, javio je izvor  iz Meksiko Sitija.

Kao dokaz za svoju tvrdnju neimenovani naučnik pri UN naveo je da među svinjama nema registrovanih slučajeva infekcije virusom A-H1N1, mada se virus sa svinja preneo na čoveka i dalje širio među ljudima. Centri za kontrolu bolesti i prevenciju navode da se virus A-H1N1 sastoji od segmenta gena severnoameričkih svinja, delom od virusa ljudskog i ptičjeg gripa i segmenta evroazijskog svinjskog gripa.

Drugi novinar javio je iz Džakarte da su zvaničnici SZO zaplašeni prisustvom dela genetskog materijala virusa H5N1 u virusu A-H1N1 svinjskog gripa, što bi moglo da znači da je novi virus svinjskog gripa generisan da bi prelazio "s jedne vrste na drugu".

Pomoćnik generalnog direktora SZO Kejđi Fukuda ocenio je da je moguće da sadašnje izbijanje svinjskog gripa širom sveta predstavlja blagu pandemiju, ali je upozorio da je španski grip iz 1918. godine, koji je odneo milione života, počeo blago.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Seka 24.07.2009

    Ništa začudjujuće.


  2. Jelena 02.05.2009

    Pa naravno da je virus napravljen. Videli su da predhodni, proizvedeni virusi (ebola, hiv. . .) nisu imali toliko efekta koliko je, verovatno, bilo potrebno pa su brze bolje napravili novi verujući da će se ovaj pokazati ' ' efikasnijim' ' . Najčistiji mogući način ratovanja. Preživeće samo oni koji imaju mogućnosti da priušte sebi skupocene lekove, tj. Bogati. Prirodna selekcija. . . Da ne pricamo o profitu farmaceutskih kompanija. Strašno!!!


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde