Dr Teodora Božanić

Lekar opšte medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Teodora Božanić, Lekar opšte medicine

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 18

 1. Već nekoliko godina imam problem sa krckanjem u vilici. Najviše u desnom zglobu tj. najčešće. Imam osećaj kao da nije lepo zglob ,,legao". Možete li mi pomoci?

  Odgovoreno: 16. 05. 2020.
  • Dr Teodora Božanić

   To je oblast stomatologije i ORL-a, ali za pocetak sporije zvacite jer ti zglobovi "krckaju" zbog naglih pokreta donje vilice.

    

   Svako dobro,

    

   Dr Bozanic

    

 1. Poštovani, Imam bolove iznad srca, oko ključne kosti, oko ramena, na ruci, na leđima. Ovo se sve odnosi na levu stranu tela. Ne znam da li je to zato što se u fotelji savijem kao paličanka, a noću spavam na stomaku a usput levu reku ruku stavim ispod i tako spavam. Ne mogu drugačije da zaspim. Primejućem bolove već oko nedelju dana. Šta mi je činiti?

  Pritisak i Ekg su mi normalni.

  Hvala unapred.

  Odgovoreno: 16. 05. 2020.
  • Dr Teodora Božanić

   Kupite neku sportsku kremu, ja najvise imam iskustava sa kremom "Ben Gay", i mazite bolna mesta.

   Sve najboĺje

   Dr Bozanic

 1. 169517 u vezi KKS.

  Nemam nikakve tegobe. Na UZ mekog tkiva su mi pronasli limfni nodus koji je u granicama normale 8mm, koji kazu da ne predstavlja problem i nije zabrinjavajuci. Ja sam radila KKS i kazu da je sve u redu, ali ja se brinem pa se pitam da li je uredna KKS dovoljna potvrda da je sve u redu.

  Odgovoreno: 16. 05. 2020.
  • Dr Teodora Božanić

   Limfni cvorovi su u sastavu odbrane organizma, pri svakom prolazu mikroorganizma kroz nase telo limfni cvorovi odredjenog dela tela se aktiviraju i povecaju svoju velicinu, vas cvor se verovatno povecao zbog neke blaze infekcije u gornjim disajnim putevima i nemate razloga za brigu. Kompletna krvna slika je pokazatelj da li je organizam dobrog ili narusenog zdravlja i za vas " problem " dovoljna.

   Sve najbolje

    

   Dr Bozanic

 1. Poštovani, pre dva meseca bili su mi smanjeni eritrociti i gvoždje. Sad je gvoždje povišeno 39,1 malo više od granice koja je 34. Kom lekaru treba da se obratim i šta može biti u pitanju? Inače imam aritmiju, malaksalost nekad problem sa disanjem i gubim na težini. Srce je u redu radila sam ultrazvuk. Imam 23 godine. Imala sam stresan period ne znam da li to ima neke veze. I manje krvarim tokom menstruacije i boja se promenila. Pozdrav

  Odgovoreno: 16. 05. 2020.
  • Dr Teodora Božanić

   Javi te se hematologu. Mladi ste, uzroci su razliciti, a naravno odstupanje od gornje granice nije veliko kao sto ste i sami primetili. Svako dobro

   Dr Bozanic

    

 1. Poštovanje, Imam 48 godina, nisam u menopauzi, pre neki dan sam u domu zdravlja uradila DXA test i rezultat pokazuje -3,4, Nije mi jasno šta to znači, doktorka koja je radila test je rekla da je sve u redu i dala mi uputstvo za vežbe koje bi trebala raditi preventivno, a kad pogledam na internetu ispada da imam osteporozu. Da li je moguće da mi to nisu saopštili ili ja pogrešno čitam rezultat. ako se ne varam, od 0 do -1 je normalno, od -1,1 do -2,4 je ostopatija, a od -2,5 pa naviše ostoporoza, da li sam u pravu? Hvala unapred na odgovoru, Dijana Šćekić

  Odgovoreno: 29. 04. 2020.
  • Dr Teodora Božanić

   Postovana,

   Nece vam smetati a dace i poboljsanje, u bilo kojoj apoteci zatrazite suplemente sabelementom BOR. Ovaj ekement podstice vezivanje kalcijuma za kostane gredice i time popravlja stanje kostanog tkiva.

   Puno dobrog zdravlja

Prikazano 1-5 od ukupno 18 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Teodora Božanić