Dr Ljiljana Bošnjak

Specijalista radiologije

Dr Ljiljana Bošnjak, Specijalista radiologije

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 11

 1. Stopala otiču u gorlnem predelu do prstiju u malom obimu, ali primetnom. Mali otok i oko skočnog zgloba. Na snimku desnog koje me i bili piše: uočavaju se osteoartikularne promene srednjeg stepena, sa kalcifikovanim pripojem ahilove tetive (spina achili pedis dex.) svi biohemijski rezultati su uredni-za bubrege, reumu, kao i eho srca. Molim za komentar. Hvala.

  Odgovoreno: 16. 07. 2015.
  • Dr Ljiljana Bošnjak

   Poštovana,
   Promene koje su opisane na snimku su degenerativne prirode, u obzir dolazi fizikalna terapija.
   zbog otoka stopala koji pominjete potrebno je uraditi i dopler krvnih sudova nogu.
   Pozdrav

 1. Poštovani, možete li mi reći šta znači nalaz mr koji glasi: disk i. V. L-s kičme l5-s1 je hipointenzan u t-2w? Da li je to potencijalno diskus hernija? I kako bih trebao da se ponašam da bih izbegao da do toga dođe. Inače problemi su počeli otkad sam počeo da radim sedeći posao. Imam 26 godina. Unapred zahvalan.

  Odgovoreno: 15. 07. 2015.
  • Dr Ljiljana Bošnjak

   Poštovani,
   Potrebno je sa vasim nalazom da se javite neurohirurgu radi dalje opservacije i odluke o dlajem lečenju.
   Pozdrav

 1. Molim tumačenje nalaza: ,, Endokranijalno uz zadnji pol leve spoljašnje kapsule mala hiperintenzivna zona, veličine 3 mm "

  Odgovoreno: 15. 07. 2015.
  • Dr Ljiljana Bošnjak

   Nalaz vašeg MRI pregleda glave je potrebno da odnesete kod svog neurologa koji vas je verovatno i uputio na MRI snimanje. Lekar će, uzimajući u obzir i Vašu simptomatologiju i ostale kliničke nalaze doneti zaključak o viđenoj hiperintenznoj zoni.

 1. Hiperostoza frontalne kosti
  Pitanje broj: #138666

  Možete li mi objasniti značenje radiološkog nalaza: prisutna hiperostoza frontalne kosti. Tursko sedlo normalne veličine i oblika.

  Odgovoreno: 15. 07. 2015.
  • Dr Ljiljana Bošnjak

   Hiperostoza frontalne kosti znači difuzno ili manje zadebljanje pomenute kosti.
   Uraditi CT pregled glave.

 1. Poštovani, imam 36 godina, bol u desnom kuku osjecam već 3 godine, nije neizdržljiva, ali konstantno boli i kada hodam nešto škljoca. Takodje bol ponekad sidje u nogu i onda me jako žiga u peti. Prije par dana sam radila rtg karlice sa kukovima, na nalazu piše da imam znake inicijalne koksartroze, sa blagim suženjem zglobne pukotine, subhondralnom skrelozom pokrovnih ploha, uz rubne osteofite na pokrovnoj plohi acetabuluma, izražajnije desno. Molim vas da mi pojasnite nalaz, sta treba da koristim i kakav je ishod. Unaprijed hvala

  Odgovoreno: 13. 07. 2015.
  • Dr Ljiljana Bošnjak

   Poštovana,
   Obzirom da bol povremeno silazi niz nogu potrebno je da uradite i rtg pregled ls kičme jer simptomi ukazuju na moguću lumboishialgiu.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 11 pitanja