Dr Ivana Stepanović

Dr Ivana Stepanović,

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 7

 1. Moj sin je 2 godina, slabokrvan je, njegov hb je 9, 6 sirup dajemo al vishe vraca nego sto pije dali postoje neke tablete u oblika bombone da ih gricka pa da tako unese fe u sebi ovo traje vec 3 nedelje i ima modre podocnjake: (ocekujem vas odgovor hvala iz srca!

  Odgovoreno: 03. 08. 2015.
  • Dr Ivana Stepanović

   Poštovani,
   Koliko sam informisana ne postoji preparat gvožđa u obliku tableta za taj uzrast, svakako ne za grickanje, jer bi to obojilo zube. Ne znam sa kojim ste preparatom pokušali, ali probajte neki drugi, ima ih puno na tržištu. Naravno morate uvesti i promene u načinu ishrane. Posavetujte se sa svojim pedijatrom šta su najbolji izvori gvožđa i smanjite količinu mlečnih proizvoda na 500 ml dnevno (to podrazumeva i mlekoko, i jogurt, pavlaku, sir, sladoled, puding)
   Pozdrav

 1. Postovani, na redovnoj kontroli, petomesecnoj bebi je konstatovana pubicna maljavost. Pedijatar je rekao da cemo to pratiti, da nije za brigu, po njegovim recima, beba je mozda preko placente dobila moje hormone, ili posto je izrazita crnak, mozda su joj tako tamnije dlacice. Uglavnom nije se zabrinuo puno. . . Zelim da napomenem da se beba normalno razvija i psihicki i fizicki. Molim za vase misljenje. Hvala unapred na odgovoru!

  Odgovoreno: 03. 08. 2015.
  • Dr Ivana Stepanović

   Poštovana,
   Shvatila sam da vaša beba ima 15 meseci. Hormoni koji su prešli kroz posteljicu su se već odavno razgradili, te to sigurno nije uzrok maljavosti. Da li ta maljavost postoji od rođenja, ili ste je tek sada primetili. Moguće je ako ste vi ili suprug maljavi da i dete ima pojačanu maljavost. Svakoko jeste za praćenje. U slučaju da se pojača ili se pojavi neki drugi znak mišljenja sam da treba konsultovati dečijeg endokrinologa. Napominjem da nisam shvatila da li se radi o dečaku ili devojčici
   Pozdrav

 1. Moj unuk ima 16 meseci a od treceg meseca alergiju na sve vrste mleka. Odbija da jede, pije vodu ali sisa. Ima samo 9kg. Trenutno je dehidriran, zbog temperature, povracanja, proliva. U bolnici prima infuziju, odbija da jede i pije, nisu uslpeli da mu izvade krv iz vene, bukvalno samo jedna kap. Koliko je stanje ozbiljno po zivot i da li je stoma za hranjenje jedino resenje.

  Odgovoreno: 30. 07. 2015.
  • Dr Ivana Stepanović

   Poštovana,
   U pitanju niste naveli da li je povraćanje i proliv posledica neke crevne infekcije. Ako jeste onda bi netolerisanje mleka bilo verovatno prolazne prirode. Za sada nadoknada tečnosti venskim putem ili preko stome jeste jedini način da se detetu nadoknadi tečnost. U ovom trenutku nedostatak tečnosti jeste ono što najviše ugrožava dete. Kada se tečnost nadoknadi, zaustavi proliv i povraćanje, sigurno će se pristupiti ispitivanju alergije na mleko
   Pozdrav

 1. Postovani, beba od 7meseci je imala 2 dana povisenu temperaturu (39) , povratila jednom i imala 1 stolicu sa malo sluzi. Dr je dao uput za laboratoriju, rezultati su crp 106, sedimentacija 21/50, leukociti 4. 7, hemoglobin 98. Nisu joj ukljucili nikakvu terapiju, jer ne znaju zbog cega je crp uvecan. Orl pregled uredan, grlo ok, usi ok, nema sekrecije nosa, nema kaslja, pluca ok. Interesuje me od cega moze biti uvecan crp toliko i da li postoji mogucnost da je od nicanja zubica?

  Odgovoreno: 29. 07. 2015.
  • Dr Ivana Stepanović

   Poštovana,
   Ja bih uradila pregled urina i uk, i ponovila još jednom krvnu sliku sa leukocitnom formulom, kao i crp
   Pozdrav

 1. Postovani, porodila sam se pre 9dana, moj decak je vec napredovao 200gr sa 6dana kada ga je merila patronazna, rodjen je sa 3600kako je i izasao iz porodilista, 54dugacak. Patronazna sestra se uporno iscudjuje kako je napredan, kako je dobio dosta. Mali je samo na podoju dakle nema dohrane, sisa na svakih 3. 5h po 4min efektivno, mleko je jako kvalitetno ali da li negde gresim? Da li je normalno da dobije toliko za kratak period? I od kojeg dana mogu da mu dajem bio-gaine kapi sa d3 vitaminom? Hvala najlepse

  Odgovoreno: 28. 07. 2015.
  • Dr Ivana Stepanović

   Poštovana,
   Ja bih se brinula da dete ne napreduje, čemu iščuđavanje. Biogaja kapi se daju samo po potrebi ukoliko dete ima grčeve, doziranje je 1x5 kapi (možete krenuti odmah ako ima potrebe) . Vitamin d započinjete od 15. -og dana života 1x 400i. J.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 7 pitanja