Dr Bojan Pejaković

Specijalista maksiofacijalne hirurgije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Bojan Pejaković, Specijalista maksiofacijalne hirurgije

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled maksilofacijalnog hirurga
3,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 2208

  1. Poštovani,
    Moj otac ima planeocellularni karcinom kože, predeo čela i sad se spustio blizu desnog oka. Do sad je imao mnogo operacija, prvo na levoj strani al to je zaustavio dr. Šćepanović na institutu za on. I radiologiju. Sad iste probleme ima na desnoj strani čela i uha, ali i posle bezbroj urađenih operacija i zračenja ništa. Teško je reći, ali sam sve više ubeđena da je veliki problem i loš izbor lekara. Zato Vas zaista molim da nam preporučite dobrog maksilofacijalnog hirurga u srbiji? Ne leči se više na institutu, ali leči i dalje u Beogradu.
    Unapred hvala i srdačan pozdrav.

    Odgovoreno: 21. 08. 2009.
    • Dr Bojan Pejaković

      Poštovana,
      Neukusno je da ja odlučujem ko je dobar a ko loš lekar, tako da na Vaše pitanje ne mogu dati odgovor.
      Obzirom na osnovnu bolest ( karcinom) mogućnost recidiva uvek postoji i na to treba biti uvek spreman. Poz dr B. Pejaković. Pozdrav.

  1. Poštovani dr. Pejaković,
    Najpre da Vam se zahvalim na brzom odgovoru. Već sam Vam pisala da imam problem sa sijalolitijazom i tražila preporuke šta da koristim na letovanju ako dođe do komplikacija. Ukoliko dođe do infekcije, koji biste mi antibiotik preporučili da koristim?
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 21. 08. 2009.
    • Dr Bojan Pejaković

      Poštovana,
      Preporučujem per os antibiotike na bazi penicilina ( panklav) ili hemomycin.
      Pozdrav

  1. Poštovani,
    Već nekoliko meseci imam problem sa vratom. Simptome sam počela da primećujem kada sam izvadila donji desni umnjak, posle čega sam dobila blažu infekciju rane. Prvo je počelo u tom delu, a onda se proširio na ceo prednji deo vrata. Osećam strano telo u grlu. Počinje od korena jezika i završava se negde kod štitnjače. Radila sam analize krvi i ultrazvuk štitnjače, i samo mi je tsh bio povišen. Ostalo sve u redu. Da i vrat mi je nekako deblji. Molim za savet. Kom doktoru da se obratim?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 21. 08. 2009.
    • Dr Bojan Pejaković

      Poštovana,
      Potrebno je da se obratite maksilofacijalnom hirurgu uz prethodno načinjen novi us vrata ili ct glave i vrata.
      Pozdrav

  1. Poštovani dr,
    Od pre četiri godine mi je postavljena dijagnoza " sijalolitijaza". Kalkulus je pronađen u submandibularnoj žlezdi levo, imala sam otok i bol, posebno pri jelu. Posle nekoliko dana tegobe su se povukle same od sebe. U poslednjih nekoliko dana su se opet pojavile i to 7 dana pred put na more. Rekli su mi da ne postoji drugo rešenje osim hirurško odstranjivanje žlezde. Da li postoji nešto što bih mogla da preduzmem, makar da olakšam sebi tegobe ne letovanju, dok trajno ne rešim problem? Strah me je da se to na putu ne iskomplikuje.
    Unapred hvala!

    Odgovoreno: 19. 08. 2009.
    • Dr Bojan Pejaković

      Poštovana,
      U pravu ste što brinete da se stanje ne iskomplikuje jer je kod Vas situacija kao (kako ja volim da kažem pacijentima) sa tempiranom bombom, svaki momenat može doći do pogoršanja. Hirurško lečenje je jedini način izlečenja a što se tiče neke preporuke dok ste na letovanju, uzimajte tečno kašastu hranu, nikako ljutu, začinjenu i pogotovo ne kiselu. Eventualne bolove kupirajte sa analgeticima a pojava povišene temterature i izraženog bola ukazuje da je došlo do progresije infekcije i tada treba uzimati i antibiotike. Preporučujem da se što pre operišete, da bi izbegli moguće neprijatnosti. Pozz dr Pejaković
      Pozdrav

  1. Poštovani,
    U prilogu Vam dajem uz vrata. S obzirom da se plašim operacije, želio bih da znam da li je neophodna. Molim Vašu preporuku "eho nalaz kazuje na blagu regresiju u izgledu lijeve submandibularne žlijezde, uz sada veći Sijelolit od 7 mm, izmijenjenog parenhima submandibularne žlijezde lijevo govori u prilog prisutne i dalje inflamacije kao i sekvele semiopstrukcije". P. S. Terapija je uključila 15 dana muskularno linkocin i oralno zinat. Ova antibiotska terapija je zaustavila bolove i smanjila otok.
    Unaprijed zahvalan.

    Odgovoreno: 11. 08. 2009.
    • Dr Bojan Pejaković

      Poštovani,
      Preporučujem operativno lečenje jer je pitanje dana kada će se ponovo javiti otok i bolovi. Vaš strah od operacije je očekivan ali s obzirom na nalaz ultrazvuka i činjenicu da ste oticali, operaciju ne treba odlagati jer pojava infekcije može prouzrokovati mnogo veće probleme a u nekim slučajevima ugroziti i zivot.
      Puno pozdrava, dr Pejaković.

Prikazano 2166-2170 od ukupno 2208 pitanja




Zakažite pregled kod Dr Bojan Pejaković