Nova Atkinsonova dijeta

Pre par godina Atkinsonova dijeta je bila apsolutni svetski hit. Dijeta bazirana isključivo na crvenom mesu, siru i masnoćama davala je velike rezultate u gubljenju kilograma. Ali, doktori i naučnici su bili zabrinuti zbog potpunog izbacivanja ugljenih hidrata iz ishrane, što može dovesti do ozbiljnih poremećaja kao što su anoreksija ili zdravstvene komplikacije kod dijabetesa.

Prema Daily Mailu, nova i unapređena Atkinsonova dijeta sad dozvoljava unos ugljenih hidrata. Tromesečni program nove dijete podeljen je u četiri faze, a kako nedelje odmiču povećava se dozvoljeni unos karbohidrata kao što su žitarice, hleb i testenina.

U prve dve nedelje dozvoljene su semenke i sitno voće, sledeće dve nedelje čak i integralna testenina ili pecivo.

Kad se izgubi željeni broj kilograma, naučnici smatraju da se u ishranu mogu uvesti i beli hleb i dezerti.

Atkinsonova dijeta bila je pod udarom javnosti nakon što je 2005.godine tim naučnika sa Oxforda dokazao da šteti srcu, ali nove studije su pokazale da Atkinsova dijeta nije ništa štetnija od drugih konvencionalnih dijeta.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Vesna 17.10.2011

    Atkinsonova dijeta je bezveze kao i sve dijete gde se brzo gube kilogrami. Ja sam bila na toj dijeti i izgubila 36 kg. Prvo sam se dobro razbolela, bolele su me sve kosti, a onda sam dobila giht i ono najvažnije na kraju: sve sam kile vratila i još 7 kg gore. Zato Vam ne preporučujem nemojte na takve brze dijete jer nakon svega samo ćete se opasno razboleti.


  2. Dora 26.06.2011

    Ime je bombastično jer su i rezultati bombastični. Naravno da ova dijeta nije u redu. To je davno dokazano, nema potrebe da čekate pet godina,


  3. Krstić 02.06.2010

    Onda, u suštini, u čemu je razlika ovakve dijete i svake druge koja nema bombastično ime? Krenemo sa dijetom, uzdržavamo se većine hrane, onda popuštamo proširujući raznovrsnost namirnica, samim tim ublažavamo dijetu. I sada je tome dato ime 'nova atkinsonova dijeta'?! Smešno. Sve je to marketing, biznis. Treba stalno izmišljati nešto novo da bi se pažnja skrenula na sebe i uzeo novac od naroda. Pa makar izmisliti i rupu na saksiji. Naravno, za pet godina uvidećemo da i ova dijeta nije u redu.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde