Astronautska dijeta

Cilj ove dijete, pored skidanja suvišnih kilograma, dovesti do promene u metabolizmu čime se isključuje mogućnost vraćanja izgubljenih kilograma.

Dijeta traje 90 dana i za to se vreme mršavi 18 – 25 kg. Ukoliko je potrebno skinuti manje kilograma, dijeta se može prekinuti i ranije, i to bez neželjenih posledica (vraćanja kilograma).

Proteinski dan

Doručak

Uvek je isti tokom svih 90 dana. Jede se VOĆE. Uvek jesti u paru: 2 jabuke, 2 kruške, 2 narandže ili šaku sitnog voća. Redosled dana ne može se menjati.

Ručak

Kuvano ili pečeno meso u količini od 3 hotelske šnicle, jedno parče hleba, salate neograničeno. Na kraju popiti 2 dl supe, ali bez rezanaca. Supu morate obavezno popiti. Umesto mesa mogu se pojesti i 3 kuvana ili pečena jaja. Mleko i sir dopušteni su samo ovaj dan.

Večera

Meni identičan onom od ručka, ali ovaj put bez supe. Ukoliko ste ručali meso, morate ga i večerati (isto važi i za jaja).

Skrobni dan

Ručak

Pasulj, grašak, riža, krompir. Obavezno kuvano uz dodatak začina (so, ketchup, vegeta, kuvan paradajz, origano, lovor). Jedno parče hleba, salata.

Večera

Isto kao i za ručak, ali u manjoj količini. Količina svega što jedete bi trebalo biti jedan tanjir za ručak i ½ tanjira za večeru.

Ugljenohidratni dan

Ručak

Kuvano testo uz dodatak začina. Pizza samo s ketchupom ili neko slano pecivo.

Večera

Dva manja komada torte ili 3 - 4 kolača ili 3 kugle sladoleda. Obavezno pojesti jedno rebro čokolade za kuvanje.

Voćni dan

Ručak

Raznovrsno voće.

Večera

Raznovrsno voće.

Važno

Tri puta za vreme dijete treba odraditi vodeni dan, koji uvek ide iza voćnog dana. Posle njega nastavlja se proteinski dan. Kafa i čaj mogu se piti u neograničenim količinama, ali bez šećera.
Nakon završene dijete jede se normalno, s tim da voće ostaje za doručak još 90 dana.
 
Ako se u naredna 3 meseca od završetka dijete izgube 3 kg moguće da je došlo do promene u metabolizmu u pozitivnom smislu. Ako se ne izgubi nikakva kilaža, dijetu treba ponoviti. Ukoliko je nakon završene dijete potrebno skinuti još kilograma, ista se ne sme odmah produžiti, već nakon 3 meseca.

Deluje komplikovano, ali nije

Količina hrane je veća od one koju svakodnevno unosimo, ali se kila gube! Ne treba gubiti nadu i volju, jer se događa da prvih 10 dana težina ne pada, ali se nakon toga perioda naglo izgubi 3 - 6 kg.
 
Ako ponekad popijete sok, gledajte da bude gazirani, jer isti sadrži manje šećera.

Ništa se ne sme preskakati, jer svaka namirnica ima svoju namenu i organizam ne sme ostati bez nje. Nije uobičajeno da se voće jede za doručak, ali organizam iz njega prvo iskoristi šećer koji hrani nervni sistem.

Dobro je ponekad pojesti i čokoladu, jer ona sprečava alergije koje se mogu pojaviti pri dijeti.

Dijeta takođe pomaže boljoj regulaciji krvnog pritiska, pa je poželjno na polovini tretmana kontrolisati isti, kao i krvnu sliku.

Sve zdrave osobe, koje su praktikovale ovu dijetu izgubile su najmanje 10 kg, bez ikakvih zdravstvenih problema.

Pre upražnjavanje ove dijete kontaktirajte svog lekara.Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 5

 1. marija 16.02.2013

  Jel ide integralni ili obicni hleb? I zanima me koji zacini idu uz testeninu? Hvala


 2. Dijana 19.08.2009

  Ova dijeta je delotvorna, oslabila sam sa njom za 2,5 meseci 18 kg... I mogu reći da se kilogrami ne vraćaju, ali treba jesti umereno... Naravno da će se kile vratiti ako navalimo na piće, hamburgere, masna jela... Ali u svakom slučaju dijeta super i što je najvažnije nema gladovanja....


 3. Tanja 25.06.2009

  Mene niedna dieta ne mi pomaga brzo se debeleam a tesko slabeam


 4. fenomena 01.02.2009

  Primenjivala sam ovu dijetu 2 puta (u roku od 5 godina,da ne mislite da su se kilogrami odmah vratili) ,kao i neke moje prijateljice i mogu reci da je zaista jedina delotvorna.Za 4 dana gubila sam po 1 kg.Zaista nema jo-jo efekta!


 5. Zoran Milanović 10.01.2009

  Uz svo uvažavanje ne bih se složio da je sve tako jednostavno i prosto,možda čak i istinito. Insistira se na mršavljenju bez ijedne fizičke aktivnosti, malo je neverovatno zar ne jos i nema jo-jo efekta. Zato da bi regulisali metabolizam hajdemo prvo na vežbanje mnogo je zdravije a sigurno i korisnije sa više aspekta pritom će mo izgubiti i na kilaži. 2 in 1, možda i 3 in 1,zato pustimo da naša želja za mršavljenjem pobedi lenjost u nama i krenimo na vežbanje.....


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde