Radnici Srbije zaslužuju najveći nivo bezbednosti i zdravlja na radu


Vlada Republike Srbije je donela Odluku da se 2019. godina proglasi godinom bezbednosti i zdravlja na radu. Ideja jeste da se privuče pažnja javnosti, s obzirom na to da su pitanja poput bezbednosti i zdravlja na radu od opšteg značaja za društvo i u interesu su zaposlenih i poslodavaca.

Plan aktivnosti je pripremljen od strane Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, u cilju smanjenja povreda na radu. Ovim Planom će se posebna pažnja usmeriti na doslovnu primenu mera bezbednosti i zdravlja na radu, poštovanje propisanih procedura. Vrlo je važno i podizanje svesti kako poslodavaca, tako zaposlenih, o tome koliko je važno puno poštovanje ovih mera.

Predlog Plana je upućen Socijano- ekonomskom savetu Republike Srbije, da bi se u obeleživanje događaja ove vrste pridružili i socijalni partneri. Radnici Republike Srbije zaslužuju najveći nivo bezbednosti i zdravlja na radu.


Podeli tekst:
Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja

Broj komentara: 1

  1. Hatka Rizvić 30.04.2019

    U toku boravka u socijalnoj ustanovi došlo do problema sa vidom, na jednoj strani lica.

    Ustanovu sam napustila. Ustanova ima neki pravilnik o naknadi stete i svi korisnici su osigurani za vreme boravka. Dakle sva reparacija štete je na meni.

    Koja su moja dalja eventualna prava i da li je to obradjeno zakonom ili ne?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde