Lasersko uklanjanje crvenila kože i pigmentnih promena


Fotorejuvenacija ili lasersko uklanjanje crvenila i hiperpigmentacija je revolucionaran tretman koji obuhvata seriju od 3 – 5 tretmana tokom kojih se svetlost određene talasne dužine emituje na određeni deo lica ili tela i jasno uklanja fleke, kapilare, hemangiome i druge nepravilnosti na koži. Tretmani se ponavljaju na svake 4 nedelje sa primetnim poboljšanjem posle svakog tretmana. Uspešno se tretiraju hiperpigmentacije nastale kao posledica prekomernog izlaganja suncu, solarijumu ili nekih kozmetičkih preparata, hiperpigmentacije nastale u trudnoći i nakon upotrebe određenih lekova. Koža je nakon ovog tretmana sveža, blistava i čvršća.

Tretman započinje temeljnim čišćenjem kože i neophodnom pripremom nanošenjem provodnog gela. Parametri i jačina laserske energije koja će se u tretmanu koristiti, individualno se određuju prema stanju kože. Iskustvo od 8 godina rada ovim laserom nam omogućava da odaberemo pravu dozu laserskog zraka - optimalnu  da ukloni nedostatke na koži a bezbednu da neželjenih posledica ne bude. Ova tehnologija može napraviti veliki uspeh ali i veliku štetu na koži - znanje i iskustvo u primeni lasera su u ovom tretmanu posebno važni, naročito kada je u pitanju lice.

Vreme pripreme i trajanja tretmana je oko 30 minuta, sam rad laserom traje 5 -10 minuta. Većina klijenata tretman opisuje kao blago peckanje, samo u trenutku impulsa lasera. Koža je nakon tretmana prosvetljena i blistava, nema potrebe za hladjenjem i umirujućim maskama, aplikuje se samo krema sa visokim faktorom zaštite.

Tretmani se najčešće rade na celom licu, ali se za određene problematične regije mogu radititi i parcijalno.

Broj potrebnih tretmana


Zavisno od početnog stanja kože preporučićemo Vam broj potrebnih tretmana. Radi postizanja maksimalnog efekta, obično radimo seriju od 3 - 5 tretmana na 4 nedelje. Tako se u periodu od rane jeseni do kasnog proleća može razložiti hiperpigmentacija do u potpunosti. U toku najsunčanijeg dela godine ovi tretmani se ne preporučuju.

Tretmani održavanja


Kada postignemo maksimalni efekat kroz seriju tretmana, nastupa potreba za zaštitom od sunčevih zraka, da se hiperpigmentacija ne bi ponovo pojavila. Mi preporučujemo brend Skinceuticals, dermokozmetiku preporučenu od najboljih dermotologa i estetskih hirurga na svetu. Kao ovlašćeni i obučeni Skinceuticals terapeuti odabraćemo pravu zaštitu i negu protiv starenja posebno za Vas. Primenom antioksidativnih seruma i preparata kao i korišćenjem krema sa visokim hemijskim i fizičkim faktorima zaštite, starenje kože izazvano spoljnim uticajima možemo držati pod kontrolom. Zato će narednih godina biti dovoljno da u kasnu jesen uradimo 1- 2 tretmana, kako bi otklonili posledice letnjeg sunca i stimulisali fibroblaste na proizvodnju kolagena.
Izvor:
sklupturel-logo
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde