Kozmetska dermatologija

Seminar pod nazivom “ Kozmetska dermatologija“ održaće se 30. oktobra 2009. godine u kongresnoj sali hotela „Aleksandar“ u Nišu.
Rukovodilac i predavač na seminaru je prof. dr Ivana Binić.

Očekuje se i učešće sledećih predavača: dr med. nauka Aleksandar Janković, dr med. sci. Dimitrije Janković, mr prim. Đorđe Gočev, doc. dr  Lidija Kandolf Sekulović, prim. mr Milanka Ljubenović, prof. dr Pavlova Ljubica, doc. dr Radoš Zečević i mr Željko Mijušković.

Seminar je akreditovao Zdravstveni savet Republike Srbije, a moći će da mu prisustvuju lekari i svi zainteresovani zdravstveni radnici.

Iz predavnja izvlačimo sažetak: Koža predstavlja zaštitnu barijeru između spoljašnje sredine i unutrašnjih organa. Pored brojnih uloga koje koža  ima, ona  predstavlja i organ vizuelne, taktilne i estetske komunikacije. Ovaj njen jedinstveni status se reflektuje  u polju estetske medicine, čiji je deo i kozmetska dermatologija.

Kozmetska dermatologija raste i razvija se predstavljajući most između medicinskih tretmana bolesti kože i tradicionalne kozmetologije. Kao grana medicine koja se bavi bolestima kože, dermatologija ne može izbeći nemedicinske preokupacije oko problema kože koja nije bolesna, ali se njen izgled može poboljšati. Sa razvojem dermatologije i povećanjem broja dermatologa, poslednjih godina veliki deo njihovog posla uključuje i kozmetiku.

Kozmetske procedure su postale izuzetno popularne među dermatolozima. One se upotrebljavaju da bi usporile efekte starenja, da bi poboljšale kvalitet kože, popunile strukture lica i da bi poboljšale izgled pacijenata u celini.One takođe mogu biti korisne i za neke dermatoze ( akne, rozacea). Dermatolozi danas sprovode različite procedure, a među njima su najvažnije hemijski pilinzi, botulinum toxin injekcije (botoks), upotreba filtera, upotreba lasera u različitim indikacijama, skleroterapija i drugo.

Treba reći i to da pomenuti seminar predavačima donosi 10 bodova a slušaocima 5.
Kotizacija:  4.000 dinara, ž.r. 840-1681666-03, poziv na broj 26/KME.
Prijavljivanje na telefon:  018/42-39-310.
e-mail: kontinuirana_edukacija@medfak.ni.ac.rs
FAX: 018/42-38-770

Podeli tekst:
Izvor: Medicinski fakultet - Niš

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde