VII konferencija 'Dileme i kontroverze'

Sedma po redu konferencija 'Dileme i kontroverze u medicini' počinju danas, 31.3.2023. godine u Novom Sadu. Na ovoj konferenciji biće pokrivene mnoge teme iz nekoliko medicinskih grana, kao što su kolorektalni kancer, atrijalna fibracija, barijatrijska hirurgija, zapaljenske bolesti creva, mikrobiota...

Konferencija okuplja kliničare, saradnike i naučnike kako bi razgovarali i proaktivno raspravljali o intrigantnim slučajevima i scenarijima u kliničkoj praksi. Medicina nije samo još jedna egzaktna nauka, već više način razmišljanja o tome koji su sledeći koraci na raskrsnici sa nizom mogućih odgovora koji svi mogu biti istiniti, lažni, pa čak i delimično tačni ili lažni.

'Dileme i kontroverze' konferencija je do sada poznata po drugačijoj perspektivi. Ova perspektiva je ambijent slobodne diskusije i maksimalne namere da se interaktivno raspravlja bez autoritarnih ličnosti i „yes-man” mentaliteta. Konferencija alhemizuje medicinu i pokazuje umetnički aspekt nauke koja ujedinjuje dušu sa zanatom i spaja je u nešto što je potpuno drugačije, originalno i nikada ranije viđeno.

Konferencija nudi da su svi učesnici u potpunosti angažovani, jer javnost nije samo deo programa koji sluša, već je podjednako aktivna kao i učesnici na sceni. Slobodan dijalog bez pritiska ili dosadnih prezentacija jednog lekara je ono što oslobađa novi način medicinskog rezonovanja.

Kao i ranijih godina, konfereciji će se pridružiti lekari iz: Hrvatske, Severne Makedonije, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Kine i Nigerije. Posebno smo srećni što su nam naši prijatelji iz regiona, iz Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao i uvek pružili punu podršku, čineći naše veze još čvršćim.

Tri dana sjajnih panela očekuje nas na konferenciji, a jedna od važnijih tema biće i zapaljenske bolesti creva koje su značajne za sve ono što smo do sada radili.


Konferenciju organizuje Udruženje Medcompass, uz podršku suorganizatora kao što su:

  • Srpsko lekarsko udruženje - sekcija za nutricijumikrobiotu i imunometabolizam;
  • Nacionalno Udruženje za parenteralnu i enteralnu ishranu Srbije NUPENS;
  • Srpska IBD asocijacija SIBDA;
  • Udruženje za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije UKUKS;
  • Udruženje IPEM iz Hrvatske;
  • Makedonsko udruženje mladih gastroenterologa.

Organizaciju je podržalo Udruženje gastroenterologa Srbije, dok je Stetoskop.info sa ponosom medijski partner ove konferencije.


 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde