Uskoro uređaj koji eliminiše strah od zubara


Stručnjaci sa londonskog Univerziteta, tvrde da uređaj koji eliminiše strah od zubara deluje slično kao slušalice koje onemogućavaju prenos sluha, odnosno čepići za uši.


Pacijenti takav uređaj mogu priključiti na vlasiti MP3 player, mobilni telefon, ili neki drugi izvor zvuka i slušati svoju muziku, bez da čuju zvuk bušilice i ostale opreme koja nas podseća da smo kod zubara.


Profesor Brian Millar, jedan od istraživača sa Univerziteta - King's College, kome je pala na pamet ideja za ovakvu spravu, objasnio je: „Lepota ovakve napravice leži u činjenici da će biti vrlo jeftina, zbog čega će je svi zubari moći nabaviti i da će pacijenti koji imaju obični MP3 player moći da uživaju u sopstvenoj muzici, bez ikakvog dodatnog troška.“


Profesor je dodao kako se nada da će njegov tim pronaći investitora koji će im pomoći da ovaj uređaj lansiraju na tržište.


Istraživanje koje su sproveli u britanskom društvu stomatologa pokazalo je da se četvrtina ljudi boji odlaska kod zubara.  Nadalje, ispitavanje koje je nedavno sproveo britanski zavod za statistiku, pokazalo je da jedna od pet žena i jedan od deset muškaraaca imaju vrlo ozbiljan strah od zubara, dok 30% ispitanika tvrdi da se jako boje bušenja zuba.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde