Promocija knjige “Hirurgija benignih poremećaja jednjaka”


8. marta 2018. godine  u Svečanoj sali Dekanata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu održana promocija knjige „Hirurgija benignih oboljenja jednjaka“, čiji je glavni urednik prof. dr Aleksandar P. Simić, načelnik na Klinici za digestivnu hirurgiju – Prva hirurška, Kliničkog centra Srbije i profesor na Katedri hirurgije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Druga dva urednika ove knjige su prof. dr Luigi Bonavina sa Univerziteta u Milanu (Italija) i prof. dr Steven DeMeester sa Univerzitet Oregon (SAD). Autori poglavlja su najeminentiji stručnjaci sa 13 svetskih univerziteta, iz deset zemalja i sa tri kontinenta.

Izdavač knjige je svetski renomirana izdavačka kuća „World Scientific“ sa sedištem u Londonu, Nju Jorku i Singapuru, a knjiga je realizovana uz veliku pomoć prof. dr Nadey S. Hakima, koji je i glavni urednik edicije u kojoj je ona objavljena, a koji je bio i specijalni gost ove promocije. Dr Hakim je svetski priznat profesor hirurgije na Imperijalnom koledžu i direktor transplatacionog centra u Hamersmit bolnici u Londonu. Prof. Hakim je trenutno na funkciji potpredsednika Kraljevskog udruženja medicine Velike Britanije i potpredsednika Međunarodne akademije medicinskih nauka.

U okviru promocije u svečanoj sali Dekanata Medinskog fakulteta, prisutnima su se, pored profesora Simića i profesora Hakima, obratili i akademik Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta, kao i autori akademik Predrag Peško i ass. dr Ognjan Skrobić. Po završetku promocije prof. Hakim je ovom prilikom inaugurisan u počasno zvanje gostujućeg profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu, a potom je održao predavanje pod nazivom „Putovanje u svetlost i tamu hirurgije“.Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde