Drugi rođendan sajta Stetoskop.info

Kada je pre nepune dve godine projekat stetoskop.info ugledao svetlost dana, niko nije ni mogao pretpostaviti da će ova ideja postati jezgro oko koga će se okupiti stotine lekara sa svih svetskih meridijana. Naime, grupa, od 20 - ak lekara, uglavnom profesora sa Medicinskog fakulteta, došla je na ideju uradi ono što je našem stanovništvu odavno bilo potrebno: adekvatan skup medicinskih informacija na jednom mestu, pisanih populističkim stilom sa puno razumevanja za običnog čoveka. Osnovna misija je ispunjena, Srbija je dobila internet prostor gde svako u 24h može saznati sve što ga interesuje o zdravom životu, a sajt je postao mesto okupljanja stanovnika svih država bivše SFRJ i naše dijaspore.


Danas, stetoskop.info, predstavlja osnovni zdravstveni vodič i naučno popularni leksikon građana Srbije. Sa preko 4 hiljada tekstova svrstanih u 30 katagorija, predstavlja jedan od najbogatijih medicinskih sadržaja ove vrste u Evropi. Poseban pečat kvalitetu rada sajta, daje više od 250 naših najeminentnijih lekara. Tome u prilog govori i činjenica da je od strane WSA asocijacije Ujedinjenih nacija, stetoskop.info, proglašen za najbolji zdravstveni sajt u Srbiji, i kao takav reprezentovao našu zemlju na svetskom takmičenju za najbolji internet zdravstveni sadržaj.

Ipak, najbolje priznanje za kvalitet rada sajta, daju korisnici. Hiljade ljudi iz celog sveta savete pronalazi upravo na našoj veb stranici. Mesečno više od 250 hiljada korisnika poseti sajt, a pročita se preko milion stranica. Naši lekari u tom intervalu daju odgovore na preko 2 hiljade pitanja.

Iako je većina mislila da je Srbija već odavno izgubiila naučno tehnološku bitku sa zemljama razvijenog sveta, događaj koji se odigrao aprila ove godine pokazao je da se vrednim radom ipak neke stvari mogu pokrenuti. Naime, sa niške kardiološke klinike putem sajta stetoskop.info, u svet je otišla slika uživo prenosa komplikovane kardiološke procedure. Bio je ovo prvi direktni prenos medicinske intervencije na internetu u Evropi.

Početkom naredne godine, sajt stetoskop.info, dobiće i svoju englesku verziju, i na taj način biti dostupan korisnicima širom sveta. Posebana odgovornost i značaj predstavljanju ovog projekta na svetskoj internet sceni, pripašće lekarima, koji će svakodnevno odgovarati na pitanja korisnika iz celog sveta, kao i svim zaposlenima u firmi koji doprinose samom rastu sajtu sa jedne strane i osnivačima sa druge strane koji pomažu firmu.

I pored dobrih rezultata, potrebno je stalno ulagati u sebe i održavati najviši nivo rada. Na tom putu nailazimo na gomilu prepreka. Stoga je sajt Stetoskop.info proslavljajući svoj 2. rodjendan u ekskluzivnom abmijentu hotela Regent 11.decembra, priredio vrlo korisno druženje. Naime, 100 lekara iz cele zemlje, bilo je u prilici da dobije odgovore na neke dileme, poput: kako da identifikujemo optimalne tehnike komunikacije sa pacijentima i saradnicima, kako da predstavimo svoj rad i sebe na najbolji način, kako da adekvatno razmenimo iskustva sa drugima, ... Na ove i još mnoge komunikacijske veštine, odgovore je dao specijalni gost, najpoznatiji srpski savetnik u oblast komunikacija, kreativni direktor londonske kompanije TCC, gospodin Branko Đaković.
Na kraju predavanja, direktorka firme Milena Krstić uručila je zahvalnice lekarima.


hotel-regent-stetoksop-rodjendan regent-hotelbranko-djakovic  milena-krstic

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 13

 1. Duda 06.04.2012

  Postovani tri puta sam poslala pitanje za neurohirurga ali nisam dobila odgovor. Da li obavestavate na e-mail da je odgovor stigao, posto odgovora ima puno. Pitanje sam poslala poslednji put 25.3.2012.
  Na ime Predrag.
  Molim vas za pomoc.
  Hvala unapred


 2. Svetozar 17.12.2009

  Od početka sam praktično posetilac ovog sajta i više sam nego oduševljen. Hvala vam puno! Nastavite tako, srećno!


 3. srboljub 02.03.2009

  Dragi moji poštovani prijatelji, nisam stalno na internetu, pa nisam znao za proslavljanje godišnjce vašeg veb sajta. Dozvolićete mi da se pridružim slavi i da vas sve pozdravim punog srca. Vaše stranice na vebu su najsvetlije stranice na koje sam naišao putujući internetom. Onima koji čitaju komemntare evo poručujem da će na sajtu stetoskop.info pronaći sve što ga tišti kad je u pitanju zdravlje. Srećno vam bilo gospodo! Srdačni pozdrav od Srboljuba iz Vranja


 4. MIROSLAV 20.02.2009

  Laik sam za medecinu ali mi je Vas sajt puno pomogao da premostim taj hendikep i da koliko toliko pomognem sebi da bolje razumijem svoje bolesti . Naime prosle godine u martu imao sam srcani infarkt a u oktobru i mozdani .Hvala Bogu prezivio sam .Sada kada ne radim imam vremena da preko sadrzaja u STETOSKOPU bolje shvatam svoju bolest i nacin buduceg zivljenja. Iskren pozdrav i zelja da budete jos bolji ... najbolji miroslav


 5. MIROSLAV 20.02.2009

  Laik sam za medecinu ali mi je Vas sajt puno pomogao da premostim taj hendikep i da koliko toliko pomognem sebi da bolje razumijem svoje bolesti. Naime prosle godine u martu imao sam srcani infarkt a u oktobru i mozdani. Hvala Bogu prezivio sam. Sada kada ne radim imam vremena da preko sadrzaja u STETOSKOPU bolje shvatam svoju bolest i nacin buduceg zivljenja. Iskren pozdrav i zelja da budete jos bolji ... najbolji
  Miroslav


 6. Biljana 17.12.2008

  Vas sajt je jedno od retkih zraka sunca u ovoj tmurnoj i napacenoj zemlji Srbiji. Nekoliko puta sam Vam se obracala za pomoc i svaki put ste mi odgovorili,toplo,ljudski i profesionalno.I ne mozete zamisliti koliko ste mi pomogli. Sve najbolje celoj ekipi ovog sajta,pozdrav svim doktorima i saradnicima.Zelim Vam puno uspeha na licnom i profesionalnom planu. Sa VELIKIM postovanjem, Biljana


 7. Mikica 16.12.2008

  Cestitke povodom rodjendana! Sve pohvale za rad i humanost koju koriste, kao sto rekoste, stanovnici svih drzava bivse SFRJ. To je jos jedan od dokaza kvaliteta, humanosti i razumijevanja Srbije prema svima! Zelim vam puno srece i uspjeha u buducem radu! Pozdrav iz Republike Srpske!


 8. VUKASIN 16.12.2008

  Srecno vam dalje jos i vise bilo!


 9. Slavica 16.12.2008

  Srećan rođendan ! Sve što želimo na jednom mestu to je upravo ovde ! Hvala Vam !


 10. Miroslav Nadj 16.12.2008

  Najiskrenije čestitke! Zaista jedinstven sajt na kojemu se mogu pročitati profesionalni članci pisani razumljivim jezikom. Puno pozdrava i nemojte posustajati.


 11. Biljana Pavic 15.12.2008

  Jako sam srecna sto mi se ukazala prilika da pohvalim Vasu ideju za otvaranje ovog sajta koji mnogima pomaze kad im je mozda to i najgori period u zivotu.Licno sam jako zahvalna svima a ipak moram da istaknem Doc. Dr. Milana Rancica koji mi je sa svojim odgovorima jako mnogo pomogao. SRECAN RODJENDAN Vam zelim i da ih jos mnogo proslavimo.


 12. Milutin 15.12.2008

  Sve pohvale, samo naprijed. Mislim da se zahvaljujuci vama i ovim stranicama moze poboljsati zdravstveno stanje cijele nacije. Sretan rodjendan.


 13. Lazar 15.12.2008

  Sve najbolje !


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde