Psihološka pomoć lekarima i svima koji su na prvoj liniji odbrane


Na prvoj liniji borbe protiv korona virusa nalaze se mnogi stručnjci i njihova medicinska podrška. Među njima su: lekari, medicinske sestre, tehničari, laboranti, volonteri, higijeničari... Za njih, ovo je do sada verovatno najveći profesionalni i lični izazov.

Svesni toga, stručnjaci sa Instituta za mentalno zdravlje ponudili su pomoć svim zdravstvenim radnicima koji su ključna karika u čvrstom lancu borbe sa pandemijom COVID-19 na teritoriji cele Srbije.

Ukoliko ste lekar, medicinska sestra, tehničar, higijeničar, volonter, laborant, a osećate se uznemireno, napeto, razdražljivo, iscrpljeno, ako se suočavate sa stresom koji vam sve više otežava život i rad pozovite 063/650-426. Ova linija Instituta za mentalno zdravlje otovrena je svakog radnog dana od 14h-20h.

Bilo da ste na pauzi na poslu, kod kuće, na ulici ili na bilo kom mestu gde vam je zgodno da razgovarate, pozovite i potražite pomoć. Seanse se odvijaju telefonski, u vidu jednog ili više razgovora. Takođe, ukoliko želite, sve može ostati anonimno. 

Ovo je akcija pod sloganom ''Lekari za lekare'' i ideja je da se u ovoj situaciji pomogne najvećim herojima koji nas čuvaju od pandemije.


Podeli tekst:
Izvor: Institut za mentalno zdravlje

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde