Mentalno zdravlje bez tabua


"Mentalno zdravlje bez tabua" je poziv na akciju! 

Serijal videa na temu mentalnog zdravlja, uz podršku farmaceutske kompanije Richter Gedeon, biće pokušaj razbijanja tabua u društvu kada su mentalne bolesti i neurološka stanja u pitanju. Kroz ove video sadržaje, sa poznatim stručnjacima na polju psihijatrije i neurologije, želimo da pružimo informacije, podršku i inspiraciju svima koji se bore s mentalnim izazovima. 

Svi smo svesni koliko je mentalno zdravlje ključno za opštu dobrobit i kvalitet života. Ipak, zbog stigmatizacije i nedostatka razumevanja, mnogi ne potraže pomoć koja im je neophodna. 

Projekat "Mentalno zdravlje bez tabua" želi da promeni tu dinamiku i pruži podršku svima koji se suočavaju s mentalnim izazovima. Set videa će se fokusirati na:

  • različite aspekte mentalnog zdravlja;
  • strategije samopomoći;
  • savete za prevenciju i podršku za one koji se brinu o osobama sa mentalnim izazovima.

Naš tim je okupio stručnjake iz oblasti mentalnog zdravlja, koji će podeliti svoje znanje i iskustva kako bi se ohrabrila otvorenost i razumevanje. 

Želimo da naglasimo da je sasvim u redu potražiti pomoć i da nema mesta sramoti kada je u pitanju mentalno zdravlje. Želimo da podignemo svest o tome da je svako od nas jedinstven i da svako zaslužuje podršku i razumevanje u svojoj borbi. 

Ovi videi biće dostupni na Stetoskopu, Youtube kanalu Stetoskopa, društvenim mrežama i drugim platformama. Ohrabrujemo vas da ih delite sa svojim prijateljima, porodicom i kolegama kako bismo zajedno radili na stvaranju otvorenijeg i saosećajnijeg društva. 

Pozivamo sve vas da se pridružite "Mentalnom zdravlju bez tabua" i podržite nas u ovom važnom podvigu. Samo zajedno možemo postići stvarnu promenu i doprineti boljem razumevanju mentalnog zdravlja. Hvala vam unapred na podršci i radujemo se zajedničkom putovanju ka boljem mentalnom zdravlju svih nas! Zdravlje je naša misija!

U susret Svetskom danu šizofrenije, koji se obeležava 24. maja, prvi gost biće doc. dr Čedo Miljević, sa Instituta za mentalno zdravlje Palmotićeva.


Podeli tekst:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde