10. Kongres toksikologije za zemlje u razvoju april 2018.


Od 18. - 20. aprila održaće se 10. Kongres toksikologije za zemlje u razvoju (CTDC10), pod nazivom “Congress of Toxicology in Developing Countries” i 12. Kongres toksikologa Srbije. Organizatori ovog događaja su Udruženje toksikologa Srbije (SETOX) i Međunarodno udruženje toksikologa (International Union of Toxicology) .

CTDC se organizuje svake treće godine pod pokroviteljstvom Međunarodnog udruženja toksikologa i zemlje domaćina. Prvi put je organizovan u Argentini, a nakon toga u zemljama u razvoju Afrike, Azije, Evrope, Južne Amerike. 
2006. godine domaćin ovog kongresa bila je susedna nam Hrvatska, a poslednji, 9. Kongres toksikologa za zemlje u razvoju, bio je održan u Brazilu.

Sa druge strane, Kongres toksikologa Srbije je tradicionalni kongres koji se održava u našoj zemlji od 1974. godine. Na svake četiri godine naučnici iz regiona i celog sveta okupljaju se i diskutuju na različite teme iz toksikologije.

Kako navodi predsednica Srpskog udruženja toksikologa, prof. dr Vesna Matović, ove godine ideju da oba kongresa budu održana u isto vreme podržalo je Međunarodno udruženje toksikologa. Ovo je prvi put da se međunarodni kongres u oblasti toksikologije održava u Beogradu. Na sajtu IUTOX-a u prvom planu je informacija o ovom kongresu sa pozivom da na prijavu za učešće na istom.

Ovo je jedinstvena prilika da se svetska misao u vezi sa toksikologijom i srodnim naukama ujedini na jednom mestu sa posebnim osvrtom na zemlje u razvoju.

Kongres se sastoji iz simpozijuma, radionica i kontinuiranih kurseva, dok će jedan deo biti izložben.

U nastavku se nalaze imena predavača, kao i agenda aktivnosti.


Cena za učešće na kongresu formirana je na osnovu nekoliko kriterijuma. Tabela je u nastavku.

* Pristup CEC kursu, 18. aprila 2018. između 10-16h, sa jednom pauzom za ručak i kafu.
** Pristup izložbi.

Za link ka prijavi, popunite Kontakt formu u nastavku.

Podeli tekst:
Izvor: CTDC10 SCT12

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde