POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti uha, grla i nosa  (4318)

Lekari saradnici

    dr Božidar Jakovljević
    Doc.dr Dejan Rančić
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr Jovan Bubalo
    Mr sci. med. Dr Srđan Milićević
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 19.06.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157866

Poštovani,

Javljam se u ime svoje supruge. Često ima problema sa gnojnom anginom, otprilike 1-2 puta mesečno. Imala je operaciju sinusa, jer joj je zubar polomio zub tokom vađenja i zub je odleteo u sinus (maksilarni sinis) i onda je bila šivena 3 puta jer su joj konci pucali itd. Međutim, ona od početka 2018. godine do danas ima gnojne angine stvarno često. Rađen je bris grla i jezika i i javlja se bakterija "proteus mirabilis" na jeziku 20% a u grlu 10% . Po antibiogramu pije Panklav. U toku terapije je grlo opet počelo da joj otiče i da se javljaju gnojni čepovi. Rađen je i test na kandidu i negativan je. Doktori ne znaju šta je. Otišli smo na orl oni su joj oprali uši. Veoma su nesposobni da Vam kažem. Ne znamo šta treba da uradimo, ne može da podnese više temperaturu 38 i lekove. Nije prirodno da čovek 2 puta mesečno ima gnojnu anginu. Molim za pomoć.

Poštovani,

Trajno rešenje problema je operacija krajnika a do tada pojačajte imunitet sa Wintervits tbl (1 × 1) .

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 14.06.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157785

Poštovani, 

Uskoro me očekuje operacija devijacije nosa. Zanima me, obzirom da pijem kontraceptivne pilule Logest u čijem uputstvu za upotrebu piše da bi trebalo da prekinu da se koriste kada se operacija planira. Da li to treba da učinim, s obzirom da nakon operacije koja mene očekuje nije potrebno dugo ležanje radi oporavka? Spominje se da je preporučljivo prekinuti uzimanje istih tableta zbog povećanog rizika od krvnog ugruška zbog tog ležanja nakon operacije, ali koliko sam upoznata nakon operacije devijacije nosa leži se dan-dva. 

Poštovana,

O tome ćete se dogovoriti sa anesteziologom. Operacija traje kratko, tako da najverovatnije nećete morati da prekidate sa kontracepcijom.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 13.06.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157772

Poštovani,

Već preko dva meseca imam problem sa zamaranjem, otežanim disanjem i bolom u grlu. Pre 2 meseca javila sam se doktoru zbog zamaranja (pritom sam osoba koja redovno trenira i u dobroj sam kondiciji) . On je prvo posumnjao na alergiju na polen i prepisao mi Claritin i primila sam depo kortiko injekciju ali boljitka nije bilo a u međuvremenu sam dobila i temperaturu 37, 3. Posle 7 dana uradila snimak pluća i snimak je pokazao da je sve u redu sem naglašenog bronhovaskularnog crteža. Stanje se pogoršavalo pa mi je doktor prepisao Klacid i uputio kod orl i dijagnostikovana mi je upala sinusa i grla i pored Klacida koji sam vec 4 dana pila dobila sam Gentamicin kapi za nos. Isto veče kad sam popila Klacid i uzela kapi dobila sam reakciju negativnu i osula se po vratu i licu. Prekinula sam tu terapiju i dobila zamenu Hemomitsin, dve kutije, i to sam pila 7 dana. Otisla sam opet na kontrolu i pošto je postojala i dalje upala sinusa prepisano mi je da pijem Levoxu narednih 10 dana. Temperatura je spala i bilo mi je dosta bolje ali i dalje sam ipak osećala zamaranje i imala taj piskav zvuk dok dišem. Tri dana pošto sam završila terapiju dobila sam opet suv kašalj, otežano disanje i vratila mi se temperatura 37, 5. Na kontroli dokror je rekao da nema vidnih problema sa grlom, sinusima pa je prepisao Nixal za alergiju sumnjajuci da mi i to smeta. Nije mi bilo bolje i dve sedmice sam tako čekala pod temperaturom 37, 5 i zakazala kod pulmologa ponovo pregled i snimak pluća. Na pregledu nije bilo pokazatelja nekih disajnih problema i snimak je bio dobar sa opet naglašenim bronhovaskularnim crtežom. Dobila sam zbog temperature Pancef 10 tableta i zakazala spirometriju. Malo mi je bolje bilo i spirometrija je ok valjda. Fvc 86% fev1 79% pef 55% tifno 0, 80. Uradila sam i ukupnu laboratoriju crp, sedimentacija, krvna slika, gvožđe. Sve je dobro sem malo nižih pct 0. 209 (normalno 0. 420-0. 520) i pdw 17. 1 (12. 0-16. 5) . Urin je isto dobro sve. Infektolog mladi me je jako neljubazno primila i samo rekla da prestanem da uzimam antibiotike. Pa kao da ja volim da ih pijem. Ja sam sad bolje ali je problem što je to opet daleko od dobrog. I dalje se zamaram, boli me grlo i muči me suv i bolan kašalj. Takođe možda bih mogla da naglasim da imam bol i u jeziku i na nepcima.

Poštovana,

Bez pregleda je teško odgovoriti precizno na Vaše pitanje.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 12.06.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #157752

Poštovani,

Zaključak skenera glave: izrazito redukovana pneumatizacija mastoidnih nastavaka obostrano. Pojasnite mi šta to znači?

Poštovani,

Najverovatnije urođen nalaz (nije patološko stanje). Takvi ste: pojačana gustina kosti, da tako kažem radi slikovitosti.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 11.06.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #157745

Poštovani,

Mom sinu od 4 god su pre mesec i po dana ugrađene cevčice u uši. Danas smo bili na bazenu, imao je čepiće u ušima, ali su mu par puta ispali. Nije potapao glavu, ali se bojim ovako da mu je voda ušla u uši, jer kada je legao rekao mi je da mu u desnom uvu ušla voda. Ja sam gledala ali ništa nisam našla. Da li moram baš sa brinem zbog toga ako mu je malo vode ušlo, da li to može iskomplikovati nešto?

Poštovana,

Nema razloga za brigu. Ne može ništa loše da se desi i ako voda uđe.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 864 |  Sledeća»