Besplatno testiranje sluha u više gradova u Srbiji

Čulo sluha je izuzetno važan element koji nam pomaže u preživljavanju i optimalnom funkcionisanju. Dobar sluh je od suštinskog značaja za praćenje razgovora, instrukcija, održavanje odnosa i veza s prijateljima i porodicom, kao i učešće u timskim i društvenim aktivnostima. On omogućava da se smejete i uživate u mnogim stvarima koje pomažu u održavanju kvaliteta života.

Oštećenje i/ili gubitak sluha može da spreči osobu da doživi i uživa u lepim trenucima u životu, kao što je slušanje glasa ili smeha voljene osobe, učešće u značajnim razgovorima sa porodicom i prijateljima, slušanje zvukova prirode ili slušanje omiljenih emisija i gledanje sporta. Gubitak sluha je takođe povezan sa osećanjem društvene izolacije i razvijanjem depresije.

Zašto sluh slabi?

Gubitak sluha

Postoji više razloga zašto dolazi do oštećenja i slabljenja sluha. Glavni i veoma učestao razlog je starenje, pa se procenjuje da skoro polovina ljudi starijih od 65 godina ima određen stepen gubitka sluha.

Drugi razlozi za slabljenje sluha mogu da uključuju:

Iako je u največem broju slučajeva gubitak sluha ireverzibilan, postoje metode koje mogu pomoći da bolje čujete, kao što je upotreba slušnih aparata.

Simptomi oslabljenog sluha

Glavni pokazatelj da vam je sluh oslabio je osećaj da su zvukovi oko vas prigušeni, što se najlakše može primetiti u razgovoru s ljudima. Osoba kojoj je sluh oslabljen će imati poteškoće u razumevanju reči sagovornika, posebno ako se nalazi u bučnom okruženju. Ona će imati problem da sagovornika sasluša bez učestale potrebe da sagovornik ponavlja reči i rečenice glasnije, sporije i jasnije.

Ostali simptomi i posledice slabljenja sluha uključuju:

 • Potrebu za pojačavanjem zvuka na televiziji ili radiju;
 • Povlačenje iz razgovora zbog osećaja nesigurnosti i nemoći da se u njemu učestvuje;
 • Izbegavanje nekih društvenih okruženja zbog osećaja sramote;
 • Gubitak samopouzdranja.

Besplatno testiranje sluha

Test sluha

Ukoliko prepoznajete neke od gorenvedenih simptoma i sumnjate na oslabljen sluh, možete zakazati potpuno besplatno testiranje sluha, koje se obavlja po principu audiometrije

Testiranje je potpuno neinvazivno i bezbolno, a obavlja se tako što se na svakoj ispitivanoj frekvenci pušta čist ton od jačeg ka tišem, a najmanja jačina koju čujete, predstavlja prag sluha. Pritiskom na taster ili dizanjem ruke signalizujete kada ste čuli ton. Na kraju se dobija grafikon s krivom, koja pomaže stručnjaku da proceni stepen oštećenja sluha, ako on postoji i da osobi da upute za dalje lečenje.

Besplatno testiranje sluha možete obaviti u sledećim gradovima

 • Beograd;
 • Novi Sad;
 • Subotica;
 • Niš;
 • Kragujevac;
 • Čačak;
 • Kruševac;
 • Novi Pazar.

Da zakažete test sluha, pozovite nas na broj telefona 060/0687-460 svakog radnog dana između 8 i 20č ili popunite kratak formular. Naši operateri će vam brzo zakazati test sluha, a vi ćete otkloniti svaku sumnju i biti upućeni na dalje lečenje, ukoliko je ono potrebno.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde