Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79055)

  1. Ispiranje uha
    Pitanje broj: #24925

    Poštovani, Interesuje me da li se pri postupku ispiranja uha od cerumena obavezno javlja vrtoglavica?

    Odgovoreno: 24. 03. 2009.
    • Poštovani, kada se ispiranje uva radi korektno nema vrtoglavice, ako su uši zdrave. Ako su uši bolesne onda se ispiraju sa velikom pažnjom ili se uopšte ne ispiraju. Da ne bi došli u situaciju da treba ispiranje ušiju NE TREBA KORISTITI ŠTAPIĆE ZA UŠI NIKADA. Pozdrav

  1. Postovani,
    obracam vam se sa molbom za pomoc. Naime, od pre nekih 10-ak dana su mi poceli problemi sa levim uvom. Jednostavno, cujem otkucaje svog pulsa. Pre tri dana sam bila kod specijaliste za ORL i rekao mi je da mi je neki kanal u uvu zastopan (verovatno od neke prethodne infekcije) i dobila sam kapi za nos. Uz to mi je rekao da svako malo zapusim prstima nos i da pri tom pokusam potisnuti vazduh kroz usi. Ja to svako malo i pokusavam, ali ne ide. Na desno uvo odmah osetim otcepljene, ali na levo nikako. E, sad, jako sam uplasena jer mi je dr. rekao da za sedam dana dodjem na kontrolu i ako ne bude bolje da ce mi onda on morati to na neki nacin otvoriti, ali mi je naglasio da je to jako bolno i da zato zeli da pokusam prvo sama na gore opisani nacin. Ja vec primecujem da napretka nema, a uzasno sam uplasena od te intervencije. Pitam ovde doktore, da li postoji jos bilo kakav nacin da pokusam sama nesto da napravim. Svaki savet je dobrodosao i unapred se zahvaljujem.

    Odgovoreno: 24. 03. 2009.
    • Poštovana, umesto kapi za nos uzmite Rinasek tbl. 3 x 1 tbl. 7 dana /ili Defrinol tbl, 3 x 2 tbl. 7 dana, oprez zbog želudca jer Defrinol sadrži i brufen/, i nastavite da sa zapušenim nosom protiskujete vazduh kroz uši. Za 2\'3 dana morate da primetite napredak tj. da se uvo odšepi bar na kratko. Pozdrav

  1. Bol u grlu prilikom gutanja
    Pitanje broj: #24428

    Redovno održavam higijenu usta, što znači ,perem zube, idem kod zubara i jednom sedmično ispiram usnu dupllju sa 3% hidrogenom. Ustima maksimalno posvećujem pažnju kao i bilo kom drugom svom organu. Prošle sedmice, osetila sam prilikom gutanja, kao da mi nešto grebe grlo. Pošto je već to počelo da mi smeta, uzela sam lepo metalnu špatulicu jako isplazila jezik i pritegla ga, i u samom korenu jezika, kao i na sredini jezika videla sam nešto nalik bradavicama. Ustvari to je onako glatko, i kao plikovi u boji kože. Ima ih dosta sa leve strane i sa desne strane jezika, ima ih i na sredini s tim što su na sredini  mnogo manji nego ove sa strane. Moram Vam reći da imam 29 god. Jednog momka do sada i s njim sam u vezi već 10 godina. Čula sam za kondilome da mogu biti u ustima, da li su ovo meni kondilomi?

    Odgovoreno: 19. 03. 2009.
    • Poštovana,

      To su najverovatnije gustativne papile tj. male kvržice preko kojih osećamo ukus hrane: slatko, slano, gorko i ljuto i postoje na svakom jeziku tj. to je normalan nalaz i nikad to ne boli. Najbolje bi bilo da to pogleda specijalista za uvo, nos i grlo.

      Pozdrav.

  1. Poštovana,
    Dobila sam upalu grla. Pila Sinacilin, zatum Cliacil od 1200 i  još uvek mi je grlo crveno. Trenutno pijem Flomilid i čekam rezultate brisa ždrela, jezika i nosa. Uz sve to imam i problem sa očima. Ujutru kad ustanem, otečeni su mi podočnjaci i kapci. Vadila sam krv. Leukociti su uvećani na 10.40  i  Ly  - 3.80. Ostalo je sve u granicama normale. Šta to može biti?
    Zahvaljujem!

    Odgovoreno: 18. 03. 2009.
    • Poštovana,
      posle toliko antibiotika svaka upala grla bi trebalo da bude sanirana? Pošto to nije slučaj kod Vas, potreban je pregled specijaliste otorinolaringologa. /leukociti su praktično normalni, a povećani limfociti govore za virusnu infekciju!/.
      Pozdrav

  1. Oslabljen sluh i upala krajnika
    Pitanje broj: #24113

    Poštovani doktore,

    Već nedelju dana slabije čujem na levo uvo, pri čišćenju uha štapićem gurnuo sam dublje cerumen u usnu školjku. Bio sam kod ORL doktora i isprano mi je uho vodom, ali je i konstatovano da sam malo ozledio unutrašnjost pokušavajući da sam otpušim ušni kanal sa štapićima sa vatom. Takodje su mi konstatovani i upaljeni krajnici kao dodatni faktor slabijeg sluha na levo uho. Prepisan mi je Panklav i tu sam dozu već popio ali i dalje čujem slabije na uho, kao da mi je zapušeno vodom, takav je osećaj. Kakav je Vaš savet, da li da se ponovo javim specijalisti i koliko upaljeni krajnici mogu biti opasni, ne samo po sluh već i po ostale funkcije organizma? Inače, imam 33 godine i do sada nisam imao problema ni sa krajnicima ni sa sluhom. Hvala najlepše!

    Odgovoreno: 18. 03. 2009.
    • Poštovani,

      Upaljeni krajnici uvek predstavljaju problem koji se rešava relativno brzo i jednostavno. Što se tiče slabijeg sluha na levo uvo potrebno je da pored lekova koje ste popili uzmete i Rinasek tbl. /3x 1 tbl/ u toku 7 dana i da radite manevar po Valsalvi /prstima stegnete nos kao štipaljkom i duvate vazduh tako da osetite pritisak na bubnim opnama.

      Pozdrav, Prim. Dr Dušanka N. Milošević

Prikazano 4496-4500 od ukupno 4508 pitanja