Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80889)

  1. Znam da za sam dosta mlada za CONCOR ali imala sam stalno unazad godinu dana,jako lupanje srca uznemirenost i od jednom visok pritisak i svaki put zavrsim na hitnoj ali to mi se sve desava od jednom TA mi je bio u jednom navratu 200/150.I kad sam nosila holter doctorka mi je posle toga dala concor...ali od kada ga pijem imam vrtoglavice pa i hladan znoj da li je to mozda zbog njega.HVALA

    Odgovoreno: 01. 06. 2008.
    • Proverite krvni pritisak kada imate vrtoglavicu i hladan znoj. Ako je frekvenca manja od 50 u minuti a pritisak niži od 90/mmHg verovatno je to posledica Concora pa se posavetujte sa Vašim kardiologom o promeni terapije.

  1. Poštovani,zbog problema sa venama, lekar mi je rekao da korisim Phlebodiu i ja sam oduševljena kako deluje, pijem ih već 20 dana, pa da li mi moyete reci koliko dugo ih smem uzimati i nakon kolike pauze mogu nastaviti ponovo

    Odgovoreno: 26. 05. 2008.
    • Postovana Senka,

      Lekar vam je dao odlican lek za obolenje vena. Mozete ga uzimati bez bojazni duzi period. U slucaju ozbiljnijih problema uzimajte lek 6 meseci, u slucaju da vene nisu izrazene dovoljno je 3 meseca a potom se javite na pregled kod vaseg lekara.

  1. Poštovani, interesuje me da li, uz Nebilet tbl 5mg 1×1,5 ujutru, smem da koristim Bromazepam 1,5mg, koji mi je prepisao neurolog još pre 6 meseci da uzimam po potrebi, kada sam uznemirena? Nebilet mi je prepisan zbog sledećeg nalaza: Anamneza: Žali se na pojavu lupanja srca koji su mahom sinhroni sa pojavom valunga. Loše toleriše uobičajene aktivnosti. U poslednjih 5-6 meseci izgubila je 5-6kg. Jače se znoji, tokom poslednjih par meseci imala učestalije stolie. Blaga hiperholesterolimija ostalo b.o. Nalaz: Kardiopulmonalno kompenzovana, aritmična po tipu PVK, hemodinamski stabilna, vlažnih dlanova. TA= 155/90mmHg. Tiroidea palpatorno normalne veličine, pokretna pri gutanju. Nema šumova nad karotidnim arterijama. Auskultatorno na srcu jasni tonovi bez šumova, na plućima normalan disajni zvuk. Lumblne lože neosetljive na sukusiju. Nema perifernih edema. EKG: sinusni ritam, normogram, SF 82/min, jedna SVES. Dijagnoze: Hypertensio arterialis. Thyroidea in obs (hyperthyroidismus) Terapija: neslana dijeta. Nebilet tbl 5mg 1×1/2 ujutru. Kontrola: Sa nalazima UZ i hormona tiroideje Jutros sam uzela prvu dozu Nebileta, a sada osećam uznemirenost pa bih Vas zamolila da mi odgovorite da li smem da koristim Bromazepam, odnosno ova dva leka istovremeno? Unapred zahvalna, Đurđica!

    Odgovoreno: 25. 05. 2008.
  1. Da li znate ko moze da mi pruzi informacije o broju pacijenata na kojima su izvrsene valvularne operacije pa su tako prinudjeni da ( do kraja zivota ) uzimaju antikoagulante ( napr. farin - varfarin i sl.). Podatak moze da se odnosi i na Beograd i na Republiku Srbiju. Ako su pacijenti oboleli od multipla skleroze i secerne bolesti organizovani, zasto ne bi bili i gore navedeni pacijenti. Hvala unapred. Slobodan Dedovic, Beograd

    Odgovoreno: 25. 05. 2008.
  1. imam 20 god i isao sam u teretanu a nisam znao da imam sum na srcu i dobio sam aritmiju.0tisao sam kod doktora i ona mi je rekla da uradim holter srca.ja sam uradio i rezultati su pokazali..... postepeno se smanjuje broj pojedinacnih VES imao sam 6000 na prvom holteru a sada imam 880 na poslednem holteru.....doktorica kaze da ce to na kraju prestati....ali mene interesuje kada? i dali cu ja moci da ponovo treniram neki sport ili da idem u teretanu? samo da kazem da pijem propranolol vec 6 meseci.

    Odgovoreno: 25. 05. 2008.

Prikazano 2496-2500 od ukupno 2831 pitanja