Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79055)

  1. Postovani, od pre nekoliko dana imam probadajuci bol u desnoj strani grudnog kosa, koji se siri i na vrat i ruku i to samo kada legnem na levu stranu. Preko celog dana ne osecam nista samo uvece kada legnem na levu stranu. Osecan kao da ostajem bez kiseonika i steze me bas. . Malo lakse bude kada legnem na desnu stranu. Bas se brinem, sta bi to moglo biti. Hvala unapred

    Odgovoreno: 15. 03. 2016.
    • Poštovana,
      Moguće da su tegobe izazvane poremećajem kičmenog stuba, koštanih struktura grudnoog koša. Najbolje da se javite reumatologu i fizijatru radi dalje dijagnostike i, eventualne terapije. Nakon toga kod kardiologa.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Postovani, molim vas za tumacenje rezultata ekg moje majke. Ekg je radjen u hitnoj pomoci, gde je otisla usled visokog pritiska. U zadnjih nekoliko dana ima velikih problema sa visokim gornjim pritiskom, koji zna da ode i do 200 (kada se mnogo uplasi) , a donji ostaje na 80-90. U bolnici su joj rekli da j ovaj ekg nalaz uredan, medjutim nas brine ovaj deo oko st abnormalnosti i pominjanja mogucnosti miokadijalne ishemije. U bolnici pred ovaj ekg je izmeren pritisak od 208/100. Karakteristicno je itso da joj pritisak, nakon samo nekoliko minuta, ume da spadne na 110/70. Molim vas za pojasnjenje ekg rezultata. Hvala vam unapred na odgovoru. Ekg nalaz je sledeci: vent. Rate (bpm) 93 pr interval (ms) 130 qrs duration (ms) 86 qt/qtc interval (ms) 338/396 p/qrs/t axes (deg) 59/3/44 synus rhythm -interpretation made without knowing patient's gender/age. Anterolateral st abnormality may be due to myocardial ischemia. Abnormal ecg. Unconfirmed diagnosis.

    Odgovoreno: 15. 03. 2016.
    • Poštovana,
      Radi kompletne dijagnostike dobro bi bilo da se uradi uz srca, zatim postavi 24h holter ekg-a, a zatim test opterećenja srca- ergometrija na biciklu ili pokretnoj traci, a ako je to neostvarljivo onda farmokološki test opterećenja. Javite se njenom kardiologu radi dopunske dijagnostike i dalje terapije.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Postovanje, imam 64 godine. Od pre dva meseca je pocelo da me muci nesto sto mi se nikad ranije nije desavalo. Ja iskreno ne znam kome bih trebala da se obratim, ali pocecu prvo sa vama, a vi me uputite gde treba. Naime radi se o tome da je nocu kada legnem da spavam, krenulo da me budi neko mravinjanje po telu. Prvo je krenulo sa drhtavicom unutar organizma, znaci osecam kao da mi celo telo unutra drhti. To se javljalo, odnosno budilo me oko 02. 00 – 03. 00h obavezno svako vece nekih 4-5 dana zaredom, a onda sam krenula da imam osecaj kao da mi laze mravi po telu. Pritisak mi se kada je to pocelo kretao oko 150/85, a otkucaji srca od 52 minimum do 65 maksimum u minutu. Sada sam uz pomoc cajeva uspela do neke mere da sredim pritisak i krece se u proseku 130/80 preko celog dana, srce radi u istom intervalu. Medjutim, mravinjanje koje sam pomenula i dalje me muci samo nocu, i veliki mi je problem zato sto uopste ne spavam. Dok se ne uspavam, ne osecam nista, i preko dana ne osecam nista, uvece cim zadremam, makar i 5 minuta, krenu te tegobe i probude me. Ako ne osetim odmah i ne probudim se cim to krene, kada se probudim osecam malaksalost u telu, ne mogu odmah da ustanem, osecam da me unutar srca nesto kao boli, i posle par minuta izmerim pritisak krece se oko 160/85 a srce i dalje kuca od 52-65/min, ako se probudim odmah kada to krene, pritisak je oko 140/80, i nema bol unutar srca. To mi traje oko dva meseca, iako pijem bromazepam od 3mg ujutru i uvece, ne pomaze i to jos uvek traje, i ne spavam uopste. Plasim se da pijem lekove za pritisak, jer na svakom pise da smanjuje srcani ritam, pa ne znam da li bi ja smela. Mozete li da mi pomognete, ili date savet gde bih i sta trebala, da radim? Unapred hvala

    Odgovoreno: 15. 03. 2016.
    • Poštovana,
      Ne smanjuju svi lekovi broj otkucaja srca. Da bi se postavila indikacija za uvođenje antihipertenzivne terapije najbolje da vas prvo pregleda kardiolog. Najbolje da se postavi aparat za kontinuirano merenje krvnog pritiska tokom 24h (holter krvnog pritiska) . A za druge tegobe, tipa mravinjanja, najbolje pregled neurologa i fizijkatra, eventualno i reumatologa.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Poštovani! Imam ventrikularne ekstrasistole 3000/24 h, od tog 9 u paru. Tlak dobar, ali ponekad visok, ponekad nizak bez razloga. Česta bradikardija =48/min. Prvi put sam osetila simptome pre nekoliko meseci i to kao nedostatak vazduha jednom dnevno a sad su ti simptomi postepeno zamenjeni osećajem kao da mi srce podrhtava ali često, možda nekoliko put/h i to kratko po par sekundi a nekad i po ceo čas ništa, naročito kad mirujem ili lagano vežbam. Izbegavam velike napore. Inače sam nervozna i paranoična. Trošim helex svaki dan već 15 godina iako u min. Količini. Koliko sam razumela sa neta, može doći do pogoršanja tj mogla bi nastati tahikardija, odnosno opasna fibrilacija ventrikula pa vas molim da mi kažete da li bi mi mogao pomoći mobilni defibrilator kakav se nudi na internetu za cca 150 €. Ako ne, možda mi možete odgovoriti da li postoji nešto što bi mi moglo pomoći, makar da tražim od svog lekara dok čekam da dođem na red kod kardiologa (imam i probleme sa colitisom-p pa sumnjam na parasimpatikus) . Mislim da mi ne treba neki suplement jer mi je krvna slika, uzv srca i svi lab. Nalazi savršeni. Hvala lepa na odgovoru! Magdalena

    Odgovoreno: 10. 03. 2016.
    • Poštovana,
      Terapijski problem je bradikardija sa komorskim ekstrasistolama, uvođenje antiaritmijske terapije bi moglo dodatno da uspori rad srca. Potreban je 24-72h holter ekg-a pa da se donese odluka u daljem lečenju. Inače, ne znam, da implantabilni mobilni defibrilator može da se kupi pa da ga kardiolog naknadno ugradi. Najbolje je da održavate zdrav životni stil i da prepustite kardiologu dalju dijagnostiku i lečenje. Možete da uzimate magnezijum. Kada osetite podrhtavanje možete duboko da dišete ili da se nakašljete par puta. A komorska tahikardija se ne javlja tako često.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Bol i probadanje u grudima
    Pitanje broj: #145050

    Preko noći sam imao bolove u grudima i često probadanje ispod rebara sa leve strane, kao da neko iglom bode. Molim da mi protumačite navedene simptome.

    Odgovoreno: 10. 03. 2016.
    • Probadanje nije podatak od većeg značaja, ali bol u sredini grudi jeste. Iako može da bude posledica poremećaja koji nisu vezani za srce, potreban je kardiološki pregled a po potrebi i dopunska dijagnostika od strane gastroenterologa, neurologa, pulmologa, fizijatra.

Prikazano 11-15 od ukupno 2499 pitanja