Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79025)

  1. Postovani, da li je potrebno otici na neke detaljnije preglede u mom slucaju. Pre mesec dana su poceli bolovi u ledjima u predelu izmedju leve lopatice i kicme. Zbog bolova sam otisao kod kardiologa na proveru. Tamo mi je uradjen ekg i receno mi je da je sve u najboljem redu. Stanje se od tada pogorsalo i mene s vremena na vreme boli najcesce ivica levog grudnog misica (koji na dodir u tom predelu izaziva bol mada ne svaki put) koja se nalazi kod grudnog kosa, deo grudi sa bocne leve strane. Boli me jos i predeo oko leve lopatice i imam sporadicne bolove u bicepsu leve ruke, misicima podlaktice, levom ramenu i takodje osecam blago trnjenje malog i domalog prsta leve ruke. U poslednje vreme oko 3-4 dana imam stezanje u sredini grudi i neki osecaj tezine koji se najcesce desava kada sedim u pogrbljenom polozaju. Konstatovana mi je spondiloza vratne kicme i ortoped je ocenio te bolove kao uzrok prethodno navedene dijagnoze. Ja nisam potpuno siguran u to sto mi je receno jer moj subjektivni osecaj mi govori da nesto nije uredu. Pozdrav!

    Odgovoreno: 29. 03. 2016.
  1. Dijagnoza Burgada sindrom
    Pitanje broj: #145336

    Radi se o mom sinu (2000. god.), u školi mu je pozlilo bio je bez svesti 10-15 min, iz bolnice je otpušten sa dijagnozom syncopa et collapsus st. Post dnc. U zaključku je navedeno sledeće, blago povećana masa miokarda leve komore, ekg sek. Gran. Long qt, inkompletni rbbb, elevacija st seg. U v3 do 3mm, do 1mm u v4. Promenljiva, može da odgovara brugada sy. Bez terapije je otpušten kući i bez uputa za dalje. Šta bi trebalo da uradimo?

    Odgovoreno: 26. 03. 2016.
  1. Poštovani, od pre desetak dana kada sam iz sna probuđena veoma visokim pritiskom, tahiaritmijom i bolom u grudima, stalno sam u apsolutnoj arirmiji i imam stalne glavobolje stalno blago tištanje u grudima i mučninu. Tada su kazali da nije infarkt što su analize i pokazale ali ja se osećam sve malaksalije. U međuvremenu mi je nađen adenom na desnom nadbubregu, žučna kesa puna kamnčića a gastroenterologu treba tek da idem ovih dana. Od žene pune poleta za svoje godine ja jedva bez napora idem po kući, a kažu (nakon ispitivanja u bolnici od pre dva meseca) da je stabilan angina pektoris, i proširena leva pretkomora. Da li je to moglo sve tako odjednom da se desi ili je količina lekova koje sam po izlasku iz bolnice pre dva meseca bila isuviše velika i gotovo toksična za moj organizam. Lečenje je bilo u januaru i u bolnici kao i dva dana po izlasku sam se osećala dobro. Posle su usledile tegobe koje navodim da bi konačno pogoršanje bilo pre desetak dana i sada sam vezana za kuću.

    Odgovoreno: 26. 03. 2016.
    • Poštovana,
      Najbolje da se javite svom kardiologu radi dodatne dijagnostike i, eventualne korekcije terapije. Moguće da je adenom na nadbubrežnoj žlezdi doprineo da se osećate tako kako ste naveli, potrebna je evaluacija od strane endokrinologa.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Postovani, imam pmz prvog do drugog stepena mr i ponekad mi se desava da otezano disem, imam aritmije, palpitacije i ubrzan rad, ali se desava samo "ponekad" i situacije kada je sve sasvim normalno, bez aritmije, tahikardije i ostalog. Hvala

    Odgovoreno: 26. 03. 2016.
    • Poštovana,
      Tegobe koje ste naveli su normalna pojava kod prolapsa. Savetujem vam da uzimate magnezijum sa b6 vitaminom, a ako je potrebno i 1/4 propranolola po potrebi. Dobra je i svakodnevna umerena rekreacija.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Koje su sve "pojave" kod prolapsa mr 1-2+, da li su opasne?

    Odgovoreno: 15. 03. 2016.

Prikazano 6-10 od ukupno 2499 pitanja