Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79964)

  1. Obracam vam se da mi preporucite plasticnog hirurga u beogradu, ali koji je strucan za operacije nosa. naime ja imam prirodnu devijaciju, ali bih ujedno htela i da izvrsim korekciju nosa. uglavnom su svi estetski hirurzi specijalizovani za ugradnju silikona, pa vas zato molim da me uputite na pravo mesto.
    unapred hvala!

    Odgovoreno: 02. 03. 2007.

    • Postovana gosp. Pejcev,
      Na zalost ovo je najteze pitanje koje lekar moze da dobije i na njega Vam ne mogu dati konkretan odgovor. U principu, svaki plasticni hirurg je osposobljen za ovu vrstu operacije. Ipak, treba istaci da ishod operacije nije uvek onakav kakav pacijent ocekuje i da su neretko moguca razocaranja zbog prevelikih ocekivanja. Konkretno ime lekara Vam ne mogu dati ali Vam savetujem da se javite na pregled na Klnici za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju ili na Klinici za ORL Klinickog Centra Srbije.
      Srdacan pozdrav,
      ass dr med sc Dragan Milic

  1. Pisem iz Aleksinca,
    Ljubazno bih vas molio da mi odgovorite na pitanje da li se Discus Hernia moze leciti ili ublaziti lekovima ili ampulama ili samo operativnom metodom.
    Unapred zahvalan!!!

    Odgovoreno: 26. 02. 2007.


    • Discus hernia se naravno moze leciti lekovima i rehabilitacijom. Kod izvestnog broja pacijenata neophodna je hirurska intervencija kako bi se uklonili simptomi i sprecile moguce posledice u vidu ostecenja nerava.  Savetujem Vam da je javite neurohirurgu na pregled.

  1. Interesuje me da li je opasna i ako jeste u kojoj meri opšta anestezija kod dece uzrasta do 1 god.?

    Odgovoreno: 26. 02. 2007.


    • Svaka opsta anestezija nosi izvestan rizik. Zahvaljujuci savremenoj opremi i sredstvima koja stoje na raspologanju anesteziolozima taj rizik je minimalan.

  1. Postovani doktore, moj sin ima 20 godina i nedavno mu je na kraju kicmenog stuba nastala izraslina mislim da je fistula posto je to imao i moj suprug. Trenutno ga boli pa me interesuje na koji nacin moze da ublazi bol odnosno kojim lekom i da li je obavezna hirurska intervencija. Unapred hvala.

    Odgovoreno: 26. 02. 2007.


    • Najverovatnije da se radi o sinusu pilonidalisu. Jedino efikasno lecenje je hirurskim putem pri cemu se promena odstrani u celosti. Operacija nije teska a brzina postoperativnog oporavka zavisi od velicine sinusa.

  1. Poštovani, ultarazvukom mi je ustanovljeno postojanje mulja i zrnaca peska veličine 2-6 mm u žučnoj kesi. Lekar mi je predložio operaciju žučne kese laparoskopskom metodom.  Koliko je opasna ta operacija i koje su posledice na kasniji život i ishranu (pošto sam čuo da se žučna kesa odstranjuje)?

    Odgovoreno: 26. 02. 2007.



    • Operacija je rutinska metoda i kasnije posledice kod vecine ljudi prakticno ne postoje. Svaka operacija nosi sa sobom izvestan rizik ali je u slucaju izvodjenja laparoskopske operacije zucne kese taj rizik minimalan.

Prikazano 1241-1245 od ukupno 1246 pitanja