POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75507)

Pitanje iz oblasti Onkologija | Odgovoreno: 17.03.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156413

Postovanje! Da li mozete da mi objasnite sledecu dijagnozu: carcinoma planocellulare invasivum keratodes, hg: ii, ng: ii. U pitanju je nalaz mog oca. U napred hvala!

Poštovana,
Molim vas da mi napisete jos neke informacije da bih mogla korektno i pravilno da vam rastumacim rezultat i dam savet, a to je kada i gde je vas otac operisan, sta je tacno operisao, koliko ima godina. . .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 17.03.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156436

Postovanje. Javljam vam se iz jednog problema. Imao sam kao uraslu dlakicu. I pojavila se je kao u obliku malo veca bubuljica, sto uopste nije raslo ili slicno. Odlucio sam da se to ukloni. I imao sam "operaciju" na ukc-u u tuzli. Medjutim nakon operacije nekih 13 dana skinuti su mi konci. A prilikom operacije doktorica koja mi je radila, je rekla da tu ima kao krvni sud koji je bio spojen na to. Pa je malo vise krvarilo prilikom operacije. Sto je veoma bitno da vam naspomenem. Te nakon skidanja konaca, otisao sam na pregled kada je sve fino zaraslo na zekih jos 4 dana. Nakon sto su konci izvadjeni. Prestala bol koja nije ni bila toliko bas velika. Onda redovna kontrola na hirurgiji. Te dami je jedan doktor koji je pregledao rekao odlicno sve je ok. I zaista sve super. . Nema nikakvog siptoma za problem. . Nije bilo bola, zuljanja, upale i slicno. Doktor je uocio ispod koze, kako je zaraslo nije se dobro vidjelo. Kao crnilo. I mislio je u tom momentu da je konac ostao. Dobro se sjecam prilikom vadjenja gospodja medicinska sestra da je rekla fino da je sve izvadjeno. I onda on mi je taj dan na pregledu rekao jednostavno lezi, da on izvadi kao "koncic". I makazama je otvorio zaraslu ranu nakon operacije. Sto je bilo bolno, al' nije problem ni to toliki. Da je to rijeseno, vec je ostavio otvorenu ranu i jednostavno je rekao da kao ne smije vise ici do tog crnila. Po slikama mozda ce te moci vidjeti, saljem vam sliku nakon zarastanja ujutru na pregledu. I poslije pregleda kako je otvorio ranu ponovo. Interesuje me vase misljenje, i prijedlog. Jeli koncic unutra ili je samo krvni kapilar kao sto je i doktorica zadnji pregled prije 2 dana mi rekla. U porodicnoj medicini. Hvala vam unaprijed za savjet. Jer stvarno se slabo kome ima za obratiti.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Najbolje je da se javite vasem lekaru koji vas je operisao i postupite prema njegovim savetima. Do tada vam mogu reci da ovo jeste konac, i da vam preporucujem kupanje tecnim sapunom i vodom i nakon toga naprskajte malo oktanisept sprej.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Estetska i antiaging medicina | Odgovoreno: 17.03.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156093

Postovani, imam probleme sa aknama jos 14. Godine. Nakon odlaska kod poslednjeg dermatologa preporucen mi je hemijski piling. Bila sam na tri tretmana, jednom mesecno, i za sada mi je lice prekriveno crvenilom, ljusti se i u oblasti vilice imam ciste i potkozne akne koje cesto bole. Receno mi je da je to normalna reakcija jer hemijski piling sve izvuce na povrsinu i da ce to proci posle 3, 4 tretmana. Do sada mi nikada lice nije bilo ovoliko upaljeno i crveno i najiskrenije pocinjem da se plasim da mi je sve gore, iako mi dermatolog govori da sve ide kako treba. Molim vas da mi kazete da li je ovo zaista normalna reakcija kao sto mi govore. I ako imate savet rado bih poslusala jos par strucnih misljenja.

Poštovana,
Nemoguce vam je odgovoriti bez pregelda ili bar fotografije. Hemijski piling je pracen crvenilom u ranom periodu nakon aplikacije a ukoliko je ono produzeno moguce je da je uradjen dublji piling ili nije odabrana adekvatna vrsta pilinga za vase lie i kozu. Preporucujem vam da dodjete na pregled jer vam jedino tako mogu dati konkretniji odgovor na pitanje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 17.03.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #156441

Poštovani, 

Pre 16 dana sam imala hirurško vađenje impaktiranog umnjaka. Rana je zarasla brzo, nisam imala nikakvih problema. Moja rana nije bila ušivana i sada tu imam rupu u koju ulazi sva hrana i prosto ne znam kako da održavam higijenu tu. Ni najmanjom četkicom ne mogu svu hranu da očistim. Ako možete da mi date savet kako da očistim to detaljno a da ne povredim? I za koliko će ta rupa da se izjednači?

Poštovana,

Održavanje higijene u Vašem slučaju je vrlo otežano. Što se tiče "izjednačavanja rupe" potrebno je više nedelja ili meseci da protekne, što zavisi od veličine defekta.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 16.03.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156313

Poštovani,

Na samom početku sam 5. meseca trudnoće. Već par dana osećam blagi svrab oko mladeža na stomaku, ali nisam ga naravno češala, samo sam se jutros probudila sa krasticom na njemu. Da li po slici neko može da mi kaže da li ima razloga za brigu? 

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,

Tesko je precizno odgovoriti samo na osnovu slike, ipak Vaš mladež ostavlja utisak normalnog mladeža, ali u trudnoći su kožne promene pa i mladeži skloni promenama tako da Vam ipak savetujem pregled kod dermatologa ili plastičnog hirurga.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15102 |  Sledeća»