Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (71798)

Pitanje iz oblasti Pedijatrija | Odgovoreno: 30.08.2015
Odgovorio: dr Danijela Todorović

Pitanje broj #139904

Postovani, beba je pri porodjaju zadobila parezu facialis leve strane donje usnice. Radimo vezbice, ali pomaka nema. Koliko traje oporavak i da li je moguc? Da li treba neke analize da uradimo? Primetila sam da mu ponekad zadrhti brada. Da li je i to problem i kako da ga resim?

Poštovana,
Drhtanje brade je prolazna pojava i javlja se zbog nezrelosti nervnog sistema. Pareza facijalisa može se javiti zbog porođajne traume, opravak je moguć, ali je potrebno da se u dijagnostiku i terapiju uključi tim lekara sastavljen od dečjeg neurologa, fizijatra i orl specijaliste.

dr danijela todorović, specijalista pedijatrije
pedijatrija todorović beograd
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 29.08.2015
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #139863

Postovani, moj sin ima 6, 5 godina i po pregledju logopeda trteba da vjezba 9 glasova s,. Z. C, l, r, ž, č, š. . . U pitanju je sigmatizam. Iz vaseg iskustva da li bi to dovoljno bilo da dijete ne krece u skolu ranje sa 6, 5 godina vec da saceka jos godinu dana. Hvala.

Poštovana,
Sigmatizam nije dijagnoza koja odlaže školu. Dete treba da krene u školu sa svojim vršnjacima. A trebalo je da se vi posvetite korekciji glasova ranije. Sada ćete to morati da radite uz školske zadatke.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 29.08.2015
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #139888

Pozdrav, pijem lamictal i yasmin i procitala sam da lamictal smanjuje dejstvo yasmina, da li postoji mogucnost da ostanem u drugom stanju iako yasmin pijem redovno?

Poštovana,
Lamictal ne smanjuje dejstvo kontraceptivnih pilula.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 29.08.2015
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #136377

Postovani, imam 25 godina, bavim se sportom od svoje 6-te godine, poslednjih dve godine aktivno u teretani. Zadnjih godinu dana redovno imam panicne napade, ubrzan rad srca, strah od infarkta, pritisak (na kucnom digitalnom aparatu) merim svakodnevno po nekoliko pita, nekad je 120/80 nekad ide i do 160/90, vadio sam krv-rezultati idealni, holter srca-rezultati dobri, ekg-rezultati dobri, uz-srca-rezultati odlicni, test opterecenja srca-rezultati odlicni, kardiolog mi je rekao da mi je srce zdravo. Mene zanima da li je normalno to sto mi pritisak skace, cak su mi i nokti na rukama nekako modri, pa mi se desi da me nesto zigne u glavi-ja to odmah povezujem za mozdanim udarom, imam bas veliki strah od srcanog i mozdanog udara, ne smem vise da treniram jer me je strah. Neuropsihijatar mi je rekao je sve ok ali ja ne znam sta vise da radim. Ja sam sve te a alize radio u oktobru prosle godine, da li je moguce da se pogorsa nesto od tada?

Poštovani,
Samo zdravo srce može da se bavi sportom i da izdražava napore. Iz podataka se vidi da ste kardiološki potpuno zdravi. Mislim da je vaš problem psihičke prirode što ćete rešavati sa psihologom i psihijatrom. Do tada ne razmišljajte ni o infarktu niti o šlogu jer vaš pravilan način života (bez pušenje, alkohola i psihoaktivnih supstanci) garabtuje dobro zdravlje i dug život.
pozdrav
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 29.08.2015
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #136528

Moja dijagnoza je aritmogena displazija i imam ugradjen defibrilator. Terapija sotalol. Zanima me me na koji nacin aparat radi odnosno da li postoje neki stupnjevi kada se aparat pali. Stimulise li tahikardiju elektricnim impulsom ili kako? Jer dokotor mi je rekao da je bilo paljenja uredjaja, a ja nista nisam osjetila. I jos jedno pitanje da li smijem da koristim solarijum sa ugradjenim uradjajem, ima li to kakve veze? Postovanje

Poštovana,
Terapija sotalolom i ugrađen icvd su jedina terapija koja je adekvatna vašem poremećaju. Aparat miruje dok se ne javi poremećaj ritma, kada se aktivira i vraća srčani ritam u sinusni. Aktiviranje aparata, po pravilu, ne traba da osetite, ali vrlo retko možete da osetite peckanje.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14360 |  Sledeća»