Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (67477)

Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 26.11.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #132609

Molim za pomoc radi se o mojoj majci rodjena 1946 god nije pusac voce najvise voli da jede ima na jetri sekundarne depozite a malo i na pankreasu 7 kamena u zucnoj kesi koja mora da operise jer je boli zuc ali ne mogu zbog jetre i sve sto pojede posle ima bolove trenutno je u bolnici i prima infuziju i od nje joj se smanjuje bol ali sta dalje i kuda sa ovim problemom unapred zahvalna svetlana

Poštovana,
Potreban je higijensko-dijetetski rezim. Javite se nadleznom abdominalnom hirurgu koji će joj dati uputstva vezano za dijetu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 25.11.2014
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #132519

Pre mesec dana, sam poceo da kasljem, pa sam na svoju ruku uzeo dovicin, misleci da ce proci, medjutim postalo je gore. Doktor mi je prepisao ospamox od 1000mg, pa posle toga palitrex od 500mg i opet nista. Dali su mi i inekcije (5 kom.) . Kada mi se zapusilo levo uvo otisao sam kod doktora uvo, grlo i nos, isprali su mi oba uvetai posumnjali su da je u pitanju alergija, pa mi je prepisao esradin. Vec sam popio 15-tak tableta i ne vidim nikakav napredak, uvo mi je idalje zapuseno. Sta da radim molim vas.

Poštovani,
Uzmite klarinase tbl 2 x 1 tbl i začepite nos prstima i onda duvajte nos tako da osetite pritisak u šima. Ovo ponavljajte 100 puta u toku dana sve dok se ne uspostavi prohodnost eustahijevih tuba. Ako za 5 dana nema poboljšanja javite se kod orl:
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.11.2014
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #132448

Postovani, imam fistulu na uhu, i u sredu me ceka operacija u opstoj anesteziji. Malo sam uplasen, pa bi me zanimalo da li je operacija komplikovana? Da li cu posle operacije osetiti bol? Takodje, zanima me koliko cu dana lezati u bolnici? I koliko dana cu morati da nosim zavoj? Nadam se odgovorima, veliki pozdrav.

Poštovani,
To su pitanja za vaseg doktora koji vas je pregledao i koji ce da vas operise.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.11.2014
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #132503

Postovani, zbog grla koje je crveno duze vreme, mucnine gorusice, i sumnje na refluks radila sam test na helicobacter pylori. Takodje povremeno imam bol u uhu i cini mi se da mi su mi malo natecene zlezde ispod levog uha, ali ovo moze biti zbog toga sto mi rastu gornji umnjaci i prave mi probleme. Rezultati testa na heliko bakteriju su igg 42. 42, sto je granicna vrednost (granicno izmedju 35 i 50) i iga 73. 10, sto je pozitivno (pozitivno je sve preko 30) . Da li mi mozete pomoci da protumacim ove rezultate i da li ova bakterija moze imati veze s tegobama i da li imam razloga za brigu?

Poštovana,
Obratite se sa rezultatima gastroenterologu a opisane tegobe mogu da budu izvane refluksom sa ili bez helikobaktera.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 23.11.2014
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #132465

Postovani, pre dve godine sam otkrila da imam hlamidiju koja je prisutna dugi niz godina kod mene ali kako nisam imala simptome a ni jednom ginekologu nije palo na pamet da me posalje na testiranje ostala je toliko dugo nelecena. Imala sam jedan abortus a i tada sam najverovatnije imala ovu bakteriju. Ovog meseca smo u fazi pravljenja deteta, hlamidiju izlecila ako je sudeci po zadnja tri testa. Zanima me da li je hlamidija morala ostaviti posledice po plodnost ili postoji sansa da cu moci zatrudneti prirodnim putem. Na netu se procita toliko toga negativnog da gubim svaku nadu da cu ikada biti majka, od samog starta sam obeshrabljena posebno sto znam da je imam mozda i deset godina. Unapred hvala.

Poštovana,
Bez panike, savetujem vam da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima, takodje vam savetujem da uradite hsg, ako je sve uredu onda nema nikakvih posledica.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13496 |  Sledeća»