POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74949)

Pitanje iz oblasti Estetska i antiaging medicina | Odgovoreno: 26.05.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #152216

Postovani, imam 17 godina i imam mladez kao tackica na donjoj usni koji je vrlo malo ispupcen ali me bas nerivra i to duze vreme bas. . . Imam nekoliko mladeza i na vratu koji mi smetaju ali to je verovatno jer sam u tim godinama pa sve primecujem tako da je to manji problem. Medjutim, ovaj na usni me bas izludjuje. Bio sam kod dermatologa i rekao mi je bezopasan i da nema potrebe da se skida. Sad imam 2 pitanja: 1. Da li je preveliki rizik da nesto preopasno moze da ispadne od svega toga kada bi se skinuo? 2. Kada bih skinuo, koliki oziljak bi to bio i da li je moguce da oziljka i ne bude? Moja majka je medicinsko osoblje i preplasena je u vezi tih mladeza pa insistira na tome da to ne diram, a mene stvarno mnogo iritira. . Ocekujem vas odgovor sa nestrpljenjem. Hvala unapred.

Poštovani,
Ako vas je dermatolog pregledao i uradio dermoskopski pregled, i, ako vi ne primećujete nikakve promene onda nema razloga za operativnim lečenjem, ali ako on vama smeta i esttskih razloga on se može u potpunosti ukoniti hirurškim putem i poslati na patohistološku verifikaciju koja će pokazati o čemu se tačno radi tj potvrditi da se radi o mladežu. Nakon operacije ožiljak postoji, ali se operacija planira tako da on bude pozicioniran na mestu gde će biti skoro neuočljiv. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, i istog dana se možete vratiti svim normalnim aktivnostima. Možete postaviti sliku vaših mladeža koji vam smetaju, ako želite.
stojim vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i savete.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 26.05.2017
Odgovorio: stomatolog Nikola Vunjak

Pitanje broj #152235

Poštovani, interesuje me da li je ikako moguće da do 30. Godine čoveku ne izadje ni jedan umnjak?

Poštovana,
Moguće je, treći stalni molari ili umnjaci niču poslednji u zubnom nizu, zato postoji mogućnost da nemaju mesta za nicanje i ostaju u kosti "zarobljeni" odnosno impaktirani, dakle iako su se razvili klinički se ne mogu videti u ustima. Takodje postoji mogućnost da ovi zubi nedostaju, odnosno da se nisu razvili zameci ovih zuba u vilicama.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 26.05.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152225

Moje poštovanje! Molim vaše mišljenje. 
1999. godine mi je odstranjena desna pljuvačna žlezda, a već 2011. godne mi je odstranjena lipoma sa desne strane 12x5 mm i 7x4 mm. Radila sam novi uz zbog pojačanih bolova i evo nalaza: Jače izraženo subkutano masno tkivo 23x10 mm i 18x10 mm. Izmenjene limfne žlezde, zadebljalog korteksa 8,5x5 mm. Štitasta žlezda sa sporadičnim koloidnim cistama, promera do 4 mm. 
Unapred hvala na odgovoru. Zadnju operaciju je radio dr Bojan Pejaković

Poštovana,
niste naveli koje su Vaše tegobe. Teško je reći bez detaljnog kliničkog pregleda, ph nalaza kao i uvida u medicinsku dokumentaciju, tako da se ne mogu izjasniti.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 26.05.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152226

Poštovani,
već godinu dana imam mali otok tik ispod desnog uha prema obrazu, sa osećajem da mi je vruć taj deo kože i sumnjam na problem sa parotidnom žlezdom. Osećam bol ispred i ispod uha koji se širi niz vrat i duž donje vilice. Retko u toku jela ispod uha ta žlezda se uveća, postane tvrdja i više boli. Na uz mekih tkiva vrata vidi se da je uvećana žlezda ispod uha - iza vilice 1.2 cm a na levoj strani 0.8 cm. Zubi u redu, ortopan u redu, maksilofacijalni lekar kaže da nema nikakvog otoka. Otok je vidljiv, mada ne puno i lekar smatra da problem nije u parotidnoj žlezdi. Stalno su mi suva usta, naročito noću. 
Molim za vaše mišljenje i savet. Koje preglede uraditi da utvrdim o čemu je reč? Gde uraditi uz parotidne žlezde?
Hvala unapred

Poštovana,
potrebno je načiniti uz parotidne žlezde ali od strane nekog ko zaista poznaje tu vrstu patologije vrata. Vrlo često radiolozi opisuju vrlo površno vratne strukture. Obzirom na opis Vaših tegoba, rekao bih da problem definitivno postoji, i samo treba dijagnostikovati o čemu je reč.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 24.05.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152213

Poštovani/a, 
imam pitanje u vezi septorinoplastike, indikovana mi je za sledeću godinu. Kada sam lekara pitala da li može i estetski deo da se odradi rekao je da može, ali da vrh nece dirati. Nije mi jasno kako će to da izgleda ako smanji samo kost a ovo ostavi kako je bilo? 
Hvala unapred

Poštovana,
odgovor možete da dobijete samo od lekara koji je video Vaš nos i koji ima ideju kako da reši konkretan problem Vašeg nosa. Znamo da ne postoje dva identična nosa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14990 |  Sledeća»