POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75841)

Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #157300

Čuo sam da su tablete Testorex dobre za povećanje mišićne mase i za potenciju.
Mene samo zanima efekat ovih tableta na povećanje mišićne mase.
Da li ove  tablete mogu imati nekih štetnih pošto nemam problema sa potencijom?

Tabelete Testorex kao i drugi suplementi koje sadrže tribulus terrestris imaju blagi uticaj na povećanje mišićne mase ukoliko je vaša prirodna produkcija testosterona na donjoj prirodnoj granici.
Ukoliko je vaš nivo testosterona na srednjoj ili gornjoj granici svi preparati na bazi tribulusa neće imati nikakvo dejstvo.

Svakako, da bi ste ostvarili željene planove povećanja telesne mase, bilo mi mi neophodno, da prilikom zakazivanja konsultacije, opišete detaljno vaš način treninga i ishrane a posebno da vidim vaše lab nalaze.

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #156952

Treniram u teretani već negde dve godine. Od suplementacije uzimam protein, bcaa, glutamin i ponekad kreatin. Od nedavno sam poceo uzimati i jedan američki proizvod koji se zove Nutrex Reaserch Anabol 5, koga kod nas nema da se kupi. Nai na kutiji pise da nije steroid i da nije hormonalan te nema nikakvih neželjenih dejstava pa me zanima da li je to tačno.
Da li od pobrojanih proizvoda ima nesto štetno (naravno ako se ne preteruje): dicyclopentanone 6-keto-diosgenin acetate, 6-keto-diosgenin propionate, 6-keto-diosgenin cypionate, 6-keto-diosgenin decanoate, 25-r-spirostan-5a-diol-6-one-3-one-undecanoate, rhapondicum, carthamoldes, hecogenin acetate.

Svi proteini, bez obzira da li su iz surutke, biljnih izvora mesa ili jaja, mogu se koristiti kao suplementi za masu ako se uzimaju u propisanim dozama bez posledica.
Nutrex Reaserch Anabol 5 sadrži niz supstanci koje ste već naveli u pitanju a za koje ne postoji veliki broj kliničkih istraživanja tako da ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da nemaju neka neželjena desjtva. Nedavno sam baš komentarisao ovaj prilično popularan proizvod na konferenciji u LA (košta oko 30$) uz komentar da FDA nije radio testiranje ovog prizvoda.
Preporučujem da ne koristete suplemente koji u svom sastavu imaju više susptanci ( kao u slučaju Anabol 5)
Od suplemenata za masu koji se mogu pronaću na vašem tržištu preporučujem vam protein, glutamin, kreatin, beta-alanin, omega 3, probiotik i multivitaminski kompleks.
Od proizvodjača suplemenata, po pitanju odnosa cene i kvaliteta, imam dobro mišljenje o PHD Nutrition i Ultimate Nutrition

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #157545

Pre 3 meseca, kao zamenu za doručak, počeo sam da da koristim Herbalife čaj i šejk.  Imam 5 obroka dnevno, na svaka 3 sata, pre svega ishranu baziram na proteinima, složenim ugljenim hidratima i vlaknima, a manje na mastima i šećerima. Smršao sam 13 kilograma za 3 meseca i prezadovoljan sam rezultatima.
Da li Herbalife ili ovakav način zivota imaju neka neželjena dejstva ili izazivaju bolest. Za sada sve deluje previše dobro da bi bilo istinito. Zanima me vaše misljenje u vezi sa rezulta tima koje sam postigao i načinu ishrane koju imam.

Poštovani,
svi dodaci ishrani (suplementi), u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, se kontrolišu pre stavljanja u prodaju. Sudski proces koji je Herbalife izgubila pre dve godine i platila 200m$, se odnosio na nekorektno plaćanje saradnika a ne zbog neispravnosti njenih proizvoda. Ipak, vodite računa o tome da suplementi različito deluju ili prijaju u zavisnosti od godina, pola ili vašeg načina života.

Smanjenje vaše telesne mase dešava se pre svega zbog 4 obroka u kome se pravilno hranite "celom hranom", odnosno hranom koja nije preradjena, rafinisana, nema praznih kalorija ili sastojaka koje narušavaju kvalitet vašeg metabolizma.

Verujem da u ovom periodu opisani doručak na vas deluje pre svega motivaciono ili da kažem, ima placebo efekat, koji očigledno pomaže u ostvarenju vaših planova. Medjutim, kada biste reverzibilno, zamenili zamenu za doručak vašim uobičajenim obrokom po pravilima koje ste opisali, smanjenje telesne težine bi se sigurno nastavilo do odredjene mere.

Ukoliko niste u nekom posebnom režimu priprema ili oporavka, suplementi apsolutno nisu neophodni za ostvarenje vašeg cilja ali dok imate optimalan unos svih makronutrijenata (proteina, masti, ugljenih hidrata) i mikronutrijenata (vitamina i minerala) za fiziološke potrebe vaseg organizma ne treba brinuti što imate takav doručak. Uradite sistematski pregled i svakako konsultujte vašeg nutrucionistu u budućnosti.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #159314

Imam 60 a želeo bih da imam 90 kilograma. Ne pijem, niti pušim.
Interesuje me kako da organizujem pravilnu ishranu, doručak, ručak i večeru u odnosu na ove ciljeve.

Poštovani,
raspored obroka jeste važan ali ne i jedini faktor koji može da utiče na povećanje vaše težine. Vaš cilj smatram ekstremnom promenom, plan ishrane mnogo zavisi od mnogo faktora: vašeg zdravlja, da li ste profesionalni sportista, koliko imate godina...  neophodno je da prvo uradite sve preglede pa tek onda zakažete posetu nutruicionisti

Od opštih saveta, mogu da kkažem da je važno da ustanete rano ujutru kako bi ste imali dovoljno vremena da nemate zadnji obrok kasno uveče a da ipak imate 5 obroka ili idealnih 6 ukoliko bi razmak izmedju obroka bio 4 sata a izmedju užina i obroka makar 2.
Podeliću namernice na nekoliko kategorija kako bi ste ih lakše kombinovali. Pre svega možete uparivati meso sa povrćem sa složenim ugljenim hidratima.

Začinsko bilje u cilju poboljšanja ukusa hrane i sve vrste sirća, balzamiko ili limunov sok su takođe dozvoljeni, podrazumevajući da pored ovih namirnica postoje i druge dozvoljene te da je ovo samo skraćena lista.

Voće nisam naveo ali je jeste dozvoljeno pogotovu bobičasto voće (brusnica, borovnica, malina, kupina, jagoda. .).
Preporuka je da se voćem hranite u prvom delu dana i između obroka te ne više od 200gr na dnevnom nivou.

Molim vas da svedite unos mlečnih proizvoda na minimum.

Pre nego što kombinujete namirnica kako bi napravili obrok da kažem da ne postoje namirnice (obroci) koji su predviđeni za doručak, ručak ili večeru. Tako da nije nikakva greška, čak je i odličan izbor piletin, losos ili pasulj za doručak. Tačno je da se pasulj dugo vari ali to nije razlog da ga izbegavate pod izgovorom da je teška hrana za doručak. Postoje namirnice koje prijaju ili ne vašem digestivnom traktu i time treba da se rukovodite prilikom izbora.

Molim vas da uradite sistematski pregled i analizu krvi i hormona, preopručujem da zakažete pregled kod psihologa jer kod velikih promena treba voditi računa i o mentalnom i o fizičkom zdravlju.
Pošaljite mi sve vaše rezultate kako bih na osnovu toga moga da kreiram pravi program ishrane po danima, nedeljama i po energetskim vrednostima.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 11.11.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #159718

Postovani, pre dva dana uocila sam nesto sto lici na bubuljice, male kvrzice na korenu jezika koje nisu bolne i u boji su jezika, ono sto me brine jeste to sto su pri delu jezika koji krece ka dole u pravcu grla vece u odnosu na one u prednjem delu korena, lekar opste prakse rekao mi je da su u pitanju papile jezika koje su receptori za ukus, i rekao da najcesce u slucaju neke virusne infekcije mogu biti uvecane. Nalazi krvi su uredu, cekam bris grla i jezika. Moje pitanje je da li je stanje opasno i da li moze biti povezano sa padom imuniteta?

Poštovana,
Kao sto vam je rekao vas lekar sve je u refu. Za jacanje imuniteta uzmite wintervits tabl. 1 x 1 tbl. 3 meseca.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15169 |  Sledeća»