Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79047)

  1. Possstovani dr Rankovichu,
    mozzda i nisam na pravoj adresi... uccinilo mi se, medjutim, da pitanje koje imam pripada grupi zaraznih bolesti... moja sestriccina je stara 19,5 godina i prossle godine je  da tako kazzem prelezzala mononukleozu u, ako bi se moglo rechi, lakssem obliku. Ona se bavi plesom i nakon tri meseca posle bolesti je ponovo poccela da trenira i da igra... zzelja joj je da upisse Fakultet za fiziccku kulturu, ssto je upravo zbog bolesti prossle godine, propustila... sada dolazi vreme kada bi trebalo da se pripremi za polaganje prijemnog ispita... u proteklom periodu tokom treninga i nastupa nije imala bilo kakvih problema... da li prelezzana mononukleoza ostavlja posledice i mogu li se one odraziti po njeno zdravlje ako se ima u vidu da che tokom studiranja biti izlozzena velikom fizicckom naporu    

    Odgovoreno: 02. 03. 2007.
  1. Postovanje, uz izvinjenje sto sam uzeo slobodu da Vam se na ovaj nacin obratim a uz pohvale da Vam je sajt odlicno uradjen, molio bih Vas da mi,ukoliko ste u mogucnosti, odgovorite da li je potrebna vakcinacija protiv hepatita B ako je imunoenzimski test anti HBs "reaktivan" i iznosi 10.000 iJ/l, i sta to u stvari znaci. Takodje me interesuje da li mi mozete odgovoriti iz navedenih podataka da li u krvi postoji virus i da li se moze preneti na drugu osobu. Zelim jos samo da Vam napomenem da nikakvih simptoma koji bi ukazivali na infekciju virusom nisam imao a i krvna slika mi je u redu. Unapred zahvalan u nadi da ce te mi odgovoriti i da Vas nisam preterano deranzirao

    Odgovoreno: 02. 03. 2007.


    • Vakcinacija Vam nije potrebna jer najverovatnije imate antitela. Ipak savet je da ureadite kompletan skrining na HBV.

Prikazano 1786-1787 od ukupno 1787 pitanja