Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79613)

  1. Postovana gospodo Zivkovic,moja dijagnoza je uz epilepsiju i herpes zoster koji je otkriven slucajno kontrolom likvora.Uzimala sam dve nedjelje anti virusne tbl.i moja dr.je rekla da to vise nije problem.Moj najnoviji problem je nekontrolisanost pokreta koja traju neko vrijeme i prestanu.Dr.misli da je to psihicki.Bila sam dva puta u bolnici tj specijalnojn klinici za epilep.i tu su mi uradene sve pretrage.Zeljela bih da cujem vase misljenje koliko je to moguce na osnovu ovih kratkih podataka,unaprijed se zahvaljujem.

    Odgovoreno: 03. 05. 2007.
  1. Zelim da Vas zamolim da mi pomognete i posavetujete u koliko je to moguce.Utvrdjena mi je bolest Carpal tunel sindrom tako sto mi je radjen EMNG,a na snimku vratnog dela kicme,snimljena je unkartroza.Primila sam vec tri puta inekcije Diprofosa u oba zgloba sa unutrasnje strane,ali promena nema.Bolovi su svakim danom sve jaci i ne mogu da podignem nikakav teret i dugo da drzim stisnutu saku.Ne znam sta dalje da radim i kakve su metode lecenja moguce.Inace sam trenirala karate 8 godina,tacnije od svoje sedme godine,kada su ruke pocele da mi trnu,i evo sada imam 23 godine i to se pretvorilo u nemoguce bolove,jer ponekad ne mogu ujutru da se obucem jer ne osecam ruke.Molim Vas odgovorite mi.Unapred hvala.Maja

    Odgovoreno: 03. 05. 2007.


    • Postovana Marijana, tegobe koje opisujete odgovaraju double crush sindromu, koji je kombinacija trpljenja nerva u karpalnom tunelu ali i u predelu vratnog dela kicme. Ukoliko je zaista dokazan karpal tunel sindrom, jedini pravi nacin lecenja je zahvat od strane hirurga(neurohirurga ili "plasticnog" hirurga)-nemojte se odmah prepasti, jer je zahvat minimalno invazivan i tako reci bezazlen, a resava Vas tegoba. Druga stvar na koju treba obratiti paznju su promene na vratnom delu kicme-ono sto bih ja uradio jeste magnetna rezonanca toga dela, koja bi pokazala stepen eventualnog pritiska na nerve u tom delu, ili, sto je manje verovatno i na kismenu mozdinu(ma da ne pominjete nikakve tegobe sa nogama). Stepen trpljenja nerava u vratnom delu se moze "videti" i EMNG-om(u smislu eventualnog postojanja gore navedenog double crush sindroma. Javite se sa ovim analizama.

  1. Poštovani,
    Imam 23god. i prvi put sam se susrela sa glavoboljama koje traju po par dana pre otprilike dve godine.To je bol koji otprilike traje oko 4-5 dana,tadašnje analize od lekara specijalista (internista, očni lekar, psihijatar, uho, grlo, nos) kao i nalaz iz lobaratorije bio je vise nego dobar, posle par dana glavobolje su prestale i ostalo je na tome da su bile posledice promaje i nedovoljnog unošenja vitamina u organizam. Sada nakon dve godine imam problem da mi se iste pojavljuju otprilike jednom u 3-4 meseca, bol je u predelu čela glave i u pojedinim trenutcima toliko jak da izaziva mučninu (bez povraćanja) dok postoji bol uzimam od lekova nimulid koji nešteti želudac, i tena prost, analgetike koji brzo deluju, moje mišljenje je da imam neki vid migrenske glavobolje, nadam se da će te mi svojim stručnim savetom reći dijagnozu i šta bih mogla da uzimam kao terapiju.
    Hvala unapred. Snežana

    Odgovoreno: 03. 05. 2007.
  1. Povremeno imam vrtoglavice koje su postale sve cesce. Koje nalaze mi preporucujete da uradim i kojem specijalisti da se obratim? Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 17. 04. 2007.
    • Postovana "Olivera", > vrtoglavica se moze javiti iz velikog broja razloga; pocev od problema sa unutrasnjim uvom(gde preporucujemo pregled od strane otorinolaringologa-koji ce dalje indikovati potrebne analize), preko problema sa krvnim sudovima tako zvanog zadnjeg sliva(sto jeste stvar neurologa i preporucujemo ultrazvucni pregled krvnih sudova vrata, transkranijalni pregled segmenata zadnjeg sliva, Ro-grafiju vratne kicme, REG...), problema sa anemijom(pregled kod hematologa), problema sa srcem(pregled kod kardiologa), pa do takozvanog anksiozno depresivnog sindroma u kome se kao dominantni znak moze javiti vrtoglavica(zbog cega se treba javiti psihijatru). Kao sto ste videli simptom vrtoglavice sam po sebi ne govori nista. Krenite

  1. Molim Vas da mi razjasnite sledece termine:
    -centralna protruzija
    -lordoza
    -diskopatija
    Unapred hvala

    Odgovoreno: 17. 04. 2007.

    • Postovani Dejane, iz navedenog ne mogu da znam o kom delu kicmenog stuba se radi, ali pokusacu da Vam ukratko priblizim navedene termine. Lordoza je normalna zakrivljenost kicmenog stuba u vratnom i slabinskom delu(verovatno Vam je neko tumaceci Ro-grafiju kicme rekao da se radi o ispravljenoj ili smanjenoj fizioloskoj lordozi). Diskopatija je oznaka bolesti intervertebralnog odnosno diska koji se nalazi izmedju prsljenova(vratne ili slabinske kicme, redje na drugim mestima). Centralna protruzija je pojam koji se vezuje za nalaz na "skeneru" ili magnetnoj rezonanci odredjenog dela kicme, a podrazumeva centralnu ispupcenost takozvanog fibroznog prstena, ili samog unutrasnjeg dela diska, ukoliko je takozvani fibrozni prsten naprsao. Navedeni termini su oblast neurologa, fizijatra, a, nadam se, manje verovatno, i neurohirurga.

Prikazano 4296-4300 od ukupno 4306 pitanja