Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82601)

  1. Postovani dr, naime pre nekih godinu dana su je poceo da me zateze vrat sa leve strane, i krenuo am da ga pipam, i pipam i pipiam i posle nekih mesec dana pipanja sam napipao neke cvorice ispod vilice, limfne cvorice, u isto vreme mi je proradila sedmica gore levo i zubarka mi je ocistila kanale medjutim ja sam i dalje osecao neki cudan blagi bol, zubarka je rekla da hoce to neko vreme i da ce prestati, kako se zlezde nisu smanjile, otisao sam kod orl koji je rekao da je mozda "mulj" u pljuvacnim zlezdama syalodenitis, i kao nije to nista strasno.... kako sam na netu svasta procitao o limfnim zlezdama uputio sam se kod vrsnog ongologa, koji je uradio ulta zvuk, gde su se videle dve zlezde submandibularno opisane kao reaktivne, i rekao je da uzivam u zivotu, da to nije nista i da je verovatno od grla ili zuba, ponovo sam otisao kod zubarke koja je rekla da treba da vadim donji umnjak levo jer imam dzepove velike koji su verovatno upaljeni i izvadili smo umnjak, ali to nije pr!  oslo, za sve !  to vreme ja i dalje osecam sedmicu kaoja je radjena, cudno je osecam kao da kljuca, odlazim kod maksilofacijalnog hirurga na vma koji me salje na CT i opet te 2 zlezde jedna submandibularno 1 cm druga ispod nje uzduzno 2 cm, i ispod do 7 mm valjkastog oblika opisane kao reaktivne. i on mi kaze da je verovatno od zuba i da nema indicija za hirusko lecenje. ja i dalje osecam cudno zatezanje ispod vilice ka uhu, i s vrmene na vreme ni se javi mekani otok kod uha i smanji se,pre par dana odlazim opet na eho vrata na radiologiju cisto da vidim dali se nesto pogorsalo, i doktorka ne moze da nadje nista, gledala je sve parotidne zlezde uredne strukture, submand. pljuvacna levo, videla mogucnost stvaranja kamena (ne znam sta to znaci) i sad posto je bila fina i raspolozena ja joj kazem da ja pipam i dalje neku kvrgu, ona gleda zajedno samnom pipa ponovo gleda na ultra zvuku i kaze to je misicna struktura, eventualno masno tkivo ili lipom !!!! e sad mene zanima sled!  ece, dali je moguce da to sto ja pipam nije zlezda, vec masno !  tkivo il  i lipom, to je okruglasto cvrsto i bezbolno na dodir, i dali je moguce da se masno tkivo ne vidi na ultra zvuku kao ni na CT- u? i dali je moguce da me zateze zbog tog peska u pljuvacnoj zlezdi?  hvala unapred.

    Odgovoreno: 29. 10. 2007.
    • Imajuci u vidu sve ono sto ste uradili od EHO vrata do CT snimka, potrebno je uraditi i OPTG snimak vilica, kako bi iskljucili jos neku dentogenu infekciju, a potom i bris grla. Nalaz na CT snimku je relevantan, tako da se verovatno radi o uvecanom limfnom cvoru. U velikom broju slucajeva i posle uklanjanja uzroka, ako se radi o reaktivnim cvorovima oni se nepovuku zbog nastalih fibroznih promena u njima. U takvim slucajevima jedini nacin lecenja je ekstirpacija i hp verifikacija. U svakom slucaju uradite gore navedene procedura i jos jedan pregled MFH bi bio od efekta. Pozdrav.

  1. Postovani Doktore, hvala na odgovoru. Sigurno cu uraditi EHO parotidne loze, ali bih volela da vi pogledate te nalaze. Ja sam iz Backe Palanke i nije mi problem zaista da dodjem u Nis zbog pregleda. Najljubaznije vas molim da me uputite kako da zakazem pregled kod vas.  Jednostavno, ne zelim neprijatnu situaciju kod svog lekara zbog uradjenog EHA, a on to i nije trazio.  Hvala na razumevanju

    Odgovoreno: 19. 10. 2007.
  1. Imam 21 godinu. Moj problem su nepravilno izrasli prednji zubi u gornjoj vilici. Gornja vilica je takodje izbacena, a donja uvucena (ne ekstremno). Interesuje me koje mogucnosti imam da sredim zube i zagriz, pored nosenja proteze.

    Odgovoreno: 15. 10. 2007.
    •  

      Za detaljno ispitivanje zagrizaja i pravljenje plana terapije neohodan je klinicki pregled, tendgen dg ( ortopantomograf i telerengen ), nakon toga izrada studijskih modela. Potom se na osnovu Konzilijarnog pregleda pravi plan terapije koji nekad moze biti i kombinovan, ito hirursko - ortodontski. Potreban je pregled MFH radi dalje procedura. Pozdrav.

  1. POCITOVANI DOKTOR I GOSPODIN KRASIC. EVO VEC GODINU DANA IMAM PROBLEMA SA JEZIKOM. POJAVILE SE GLIVICE I LECIM IH SA NISTATIN KAPKI.TAJ GLIVICNI OTOK SE SMANJIO.  ALI PRE MESEC I PO SAM POVREDIO JEZIK SA ZUBIMA I NAKON TOGA MNOGO PUTA SAM POVREDZIVAO JEZIK NA ISTO MESTO SAD MI JE JEZIK NATECEN I SA DESNE STRANE GDE JE BIO UGRIZ I OTOK SE NE SMANJUJE. PRIMAM INEKCIJE PENICILIN,ALI NEMA POBOLJSENJA...POJAVILE SU SE I AFTE NA PREDNJEM DELU JEZIKA;MNOGO BOLE I PECE...KORISTIM 'PROAFTOL SPREJ' I VENTOR PILULE. U PETAK IMAM ZAKAZANO U KLINIKU U SKOPLJE DA NAPRAVIM HIRURSKU BIOPSIJU.(POSTO JA SAM IZ MAKEDONIJE)...  TESKO MI JE ,NEMOGU DA JEDEM I NEZNAM KAKO DA SMIRIM BOLOVE..  STO DA RADIM?  MOLIM VAS AKO MI MOZETE NESTO RECI STO BI POMOGLO. UNAPRED ZAHVALAN

    Odgovoreno: 14. 10. 2007.
    •  

      Postovani , posto se radi o takvoj promeni biopsija je neophpdna. Sto se tice teraoije neophodno je da promenite terapiju i to kombinaciju cefalosporina i klindamicina, koje imate u obliku kapsula. Sto se tice lokalne aplikacije neophodno je da umesto nistatina uzmete Dactanol gel. Javite se sa biopsiskim nalazom. Pozdrav

  1. Postovani dr Krasicu,  Pre godinu i po dana izvadila sam umnjak koji me je pre toga mucio tako sto su se cesto desavale upale desni. Pila sam antibiotike i to je prolazilo, da bi ga na kraju, zdravog izvadila. Par meseci posle toga, ispod desne usne skoljke, na samoj granici zavrsetka donje vilice i pocetka usne resice napipala sam cvoric velicine 1 cm. Misleci da je u pitanju promaja, prehlada... nisam reagovala, vec tek posle godinu dana sam otisla kod maksilofac. hirurga koji je samo pregledom dijagnostikovao tumor parotidne zlezde i odmah zakazao operaciju. S obzirom da nije bilo razgovora izmedju nas i da je palpacija trajala bukvalno par sekundi, pitam vas da li postoji jos neka metoda dijagnostike, bar jos neko snimanje ili je tu rec o tolikom iskustvu da je i par sekundi dovoljno za dijagnozu i zakazivanje operacije? Postoji li neka druga metoda lecenja, neka druga opcija?  Ili je to to? Prosto, meni ovo izgleda tako naivno, da sam u soku da je to za operativno lecenje bez ikakvog snimanja, vadjenja krvi ili bilo cega. Oprostite, laik sam, a i pomalo u afektu pisem ovo.  Srdacno vas molim da mi odgovorite

    Odgovoreno: 12. 10. 2007.
    •  

      U vezi Vaseg pitanja, potrebno je da znate da pored klinickog pregleda postoji jos nekoliko Dg metoda koje mogu rutinski da se urade u vecini Zdravstvenih centara u Srbiji. Moguce je uraditi EHO parotidne loze, koji je u preko 90% slucajeva dijagnoze. Sofisticiranije metode su CT, NMR, kao i aspiraciona iglena biopsija koja se koristi u pojedinim slucajevima. U svakom slucaju potrebno je uraditi EHO i to je dovoljno za DG. Pozdrav.

Prikazano 1296-1300 od ukupno 1309 pitanja